Місто

У Житомирі на благодійному аукціоні зібрали 345 тис. грн на дрони для ЗСУ

2 October 2023, 14:19

До Дня захисників та захисниць України у Житомирському обласному краєзнавчому музеї відбувся благодійний аукціон, на якому зібрали 345 тисяч гривень на дрони для ЗСУ.

Про це 2 жовтня повідомляє Житомирська міська рада.

Організаторка заходу – Юлія Толмачова, житомирська волонтерка та керівниця ГС «Дім ветерана» каже, що це перший аукціон з моменту повномасштабного вторгнення, який влаштовує спілка. Головна мета – збір коштів на 50 FPV дронів-камікадзе.

«Були представлені 16 різноманітних лотів. Серед них – ящики з-під патронів, годинник з гільз, тубуси, розписані художниками, портрет Валерія Залужного, великий прапор України, підписаний Головнокомандувачем, картини Вікторії Краснопір з підписами Кирила Буданова та інші. Крім того, гості аукціону мали можливість придбати сувеніри за фіксованою ціною. Це роботи хлопців з військового шпиталю, які проходили арттерапію, малювали картини та виконували різноманітні вироби зі снарядів та уламків», - йдеться в дописі.

Крім того, на аукціоні була представлена фотовиставка, автором якої є лікарка, начальниця відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії військового госпіталю м. Житомира Інна Омецинська. На її кадрах – фото з операційної військового шпиталю, лікарі, які рятують життя.

«Дякую всім, хто завітав на захід. Дякую Захисникам, заради яких ми тут зібралися. Аукціон проводиться завдяки Вам та для Вас. Дрони, на які збираємо кошти, здатні вражати цілі, вартість яких в декілька разів більша, ніж вартість одного такого безпілотника. Наші хлопці з аеророзвідки з нетерпінням чекають на них», – сказала Юлія Толмачова.

Наприкінці підсумували: спільними зусиллями зібрано 345 тисяч гривень.

Нагадаємо, напередодні аукціону, який відбувся 29 вересня о 18 годині в Житомирському обласному краєзнавчому музеї в анонсі зазначалося, що підготовлено близько двох десятків унікальних лотів з історією: це були картини, сувеніри і артоб’єкти із гільз, тубусів, ящиків з-під снарядів, які розписані іменитими художниками та аматорами, ветеранами і військовими. Серед лотів — портрет Валерія Залужного, написаний місцевою художницею і підписаний Головнокомандувачем ЗСУ. Зірковим гостем аукціону мав стати рок-гурт «Друга Ріка» з коротким акустичним виступом та лотом-сюрпризом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: аукціон благодійний аукціон Толмачова дрони ЗСУ міськрада 
Матеріали по темі