Здоров'я

Перевір своє серце в МДЦ «Експерт»: КТ-коронарографія та кальцій-скоринг на сучасному обладнанні

3 October 2023, 09:40

Найточнішим неінвазивним методом ранньої діагностики захворювань серця та судин вважають комп’ютерну томографію коронарографії. Завдяки сучасному обладнанню такі обстеження проводять в МДЦ «Експерт» у Житомирі.

«Цей апарат дозволяє проводити КТ-коронарографію. КТ-коронарографія, на відміну від селективної коронарографії, має свої переваги – це коротка підготовка до цього обстеження, нема потреби стаціонарного знаходження пацієнта, обстеження проводиться з мінімальною кількістю контрасту (100 мл), також мінімізується променеве навантаження», - говорить керівник рентгенологічного відділення МДЦ «Експерт - Житомир» Світлана Андрущенко.

КТ-коронарографія дозволяє візуалізувати коронарні артерії, завдяки чому фахівці можуть побачити чи є у пацієнта якісь аномалії.

«Оцінюємо стан шунтів, стан стентів, стан міокарда, висхідного відділу аорти. Це обстеження дозволяє диференціювати та відбирати пацієнтів з підозрою на ішемічну хворобу серця», - каже керівник рентгенологічного відділення МДЦ «Експерт - Житомир» Світлана Андрущенко.

В МДЦ «Експерт» також проводять кальцій-скоринг, що дозволяє виміряти індекс кальцію для кожної коронарної судини.

Через стрес та підвищений вміст холестерину в крові з хворобами серця стикається чимало людей, тому такі методи діагностики є актуальними.

«Такі обстеження, як КТ-коронарографія та кальцій-скоринг, є актуальними. Ми обстежуємо на тиждень близько 50 пацієнтів», - додає керівник рентгенологічного відділення МДЦ «Експерт - Житомир» Світлана Андрущенко.

МДЦ «Експерт» – це команда професіоналів, які постійно вдосконалюються та використовують перевірені методи у своїй роботі.

«У нашому центрі лікарі та рентгенлаборанти пройшли стажування та підготовку у клініці Амосова. Ми працюємо по їх протоколах і описуємо згідно з їх рекомендацій», – каже керівник рентгенологічного відділення МДЦ «Експерт - Житомир» Світлана Андрущенко.

Дослідження проводять за адресою: Житомир, вулиця вул.Університетська, 56.

Отримати консультацію можна за телефоном: (067) 411-08-24.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: медики МДЦ Експерт Андрущенко КТ-коронарографія обстеження серця судини аорта діагностика серця 
Матеріали по темі