Суспільство

Цьогоріч до Житомирської служби зайнятості звернулися 650 переселенців з пошуком роботи, більше половини з них – її знайшли

4 October 2023, 09:25

Майже 900 внутрішньо переміщених українців шукали цьогоріч роботу на Житомирщині разом зі службою зайнятості. 650 із них звернулись за допомогою у працевлаштуванні упродовж січня-вересня 2023 року, ще близько 250 осіб були зареєстрованими безробітними з 2022 року. 75% із них – жінки.

Про це 3 жовтня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості.

«299 переселенців, які користувались послугами служби зайнятості з початку року, отримали роботу. Більшість із них працевлаштовані у Житомирському районі (165 осіб), у Звягельському – 54 особи, у Коростенському – 51 і в Бердичівському – 29 осіб», - йдеться в повідомленні.

Окрім того, 32 переміщені співвітчизники долучились до суспільно корисних робіт, які організуються у громадах області. 16 переселенців пройшли професійне навчання для отримання роботи, а 19 скористались ваучером для здобуття бажаної професії чи спеціальності та підвищення власної конкурентності на ринку праці. Ще 9 ВПО отримали мікрогранти для створення або розвитку свого бізнесу.

Зазначається, що задля допомоги переміщеним українцям служба зайнятості тісно співпрацює з територіальними громадами та роботодавцями, які, у разі працевлаштування ВПО, мають право на компенсацію частини виплаченої їм заробітної плати за перші два місяці роботи.

«У нас добре налагоджена комунікація з територіальними громадами. Як тільки у громаду заїжджають українці з небезпечних регіонів, ми обов’язково відвідуємо їх. Розповідаємо про наші послуги і програми, якими вони можуть скористатись, та проводимо опитування щодо потреб у працевлаштуванні. Маю сказати, що шукати роботу погоджуються одиниці. Адже більшість із них – це мами з дітьми, особи з інвалідністю чи пенсійного віку - тобто люди, які вже отримують якісь види держдопомог і не зацікавлені у роботі на тимчасовому, як вони вважають, місці проживання» - розповіла директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна. =

Станом на 2 жовтня продовжували пошук роботи 246 вимушено переміщених осіб. З-поміж них - працівники сфери торгівлі та послуг, представники найпростіших професій, технічні службовці, робітники з обслуговування й експлуатації технологічного устаткування та машин, керівники середньої ланки.


Маєте запитання щодо діяльності служби зайнятості на Житомирщині – телефонуйте на «гарячі» лінії: 063-214-41-75 і 097-417-84-96 (режим роботи - з 08:30 до 17:15) або пишіть у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, станом на 21 вересня 136 суб’єктів господарювання Житомирщини, які працевлаштували з початку 2023 року 210 внутрішньо переміщених українців, скористалися державною фінансовою підтримкою. Вони подали до служби зайнятості необхідні документи й отримали компенсацію частини виплаченої зарплати переселенцям за перші два місяці їх роботи.

Як повідомляв Житомир.info, 6 вересня 2023 року служба зайнятості інформувала, що упродовж двох місяців в Україні хочуть провести інформаційну кампанію для переселенців з метою залучення їх до роботи, зокрема, і в Житомирській області, де з початку повномасштабного вторгнення працевлаштувалися понад 2, 5 тисячі ВПО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості вакансія працівник працевлаштування робота переселенець переселенці компенсація роботодавець ВПО 
Матеріали по темі