Місто

У Житомирі біля Кам’янки зріжуть ще 127 дерев – аварійних і сухостійних

4 October 2023, 09:59

Виконавчий комітет Житомирської міської ради погодив видалення ще 127 зелених насаджень вздовж річки Кам’янка.

Таке рішення ухвалили на засіданні міськвиконкому 4 жовтня 2023 року.

«Прошу дозволити видалити та видати ордер на видалення зелених насаджень, які ростуть в прибережній смузі ріки Кам’янка – від моста на вулиці Короленка до території очисних споруд КП «Експлуатація штучних споруд» Житомирської міської ради. Це продовження попереднього обстеження, перший акт був від Богунського моста до очисних штучних споруд. Це 127 дерев, видаляються тільки аварійні, сухостійні, фаутні дерева», - пояснила начальниця відділу екології та природних ресурсів міської ради Поліна Червінська.

Заступник мера Сергій Кондратюк також повідомив, що зараз КП «Зеленбуд» обстежує дерева вздовж пішохідної доріжки – від Богунського моста до очисних споруд.

Нижче - скриншот з акту обстеження зелених насаджень

Нагадаємо, у травні 2023 року вздовж річки Кам’янка, від Богунського мосту до річки Коричанки, можна було попобачити багато сухих та пошкоджених дерев. Начальниця відділу екології та природних ресурсів Житомирської міської ради Поліна Червінська у коментарі Житомир.info зазначала, що «дерева вибракують, передадуть акт на розгляд виконавчого комітету та за рішенням нададуть ордери на Управління комунального господарства для виділення коштів на проведення робіт» з їх видалення.

На засідання міськвиконкому 23 червня ухвалили рішення щодо видалення 1221 дерева на прибережній території річки Кам'янки, більше половини дерев – породи «тополя».

Як повідомляв Житомир.info, рішенням виконкому від 11 вересня 2023 року житлово-будівельному кооперативу «Захисник-2021» дозволили зрізати 172 дерева на Богунії біля Кам’янки, щоб побудувати багатоповерхівку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком річка Кам'янка дерево зрізання видалення зелені насадження Червінська 
Матеріали по темі