Суспільство

У найтитулованішого ліцею Радомишля з’явився сучасний мультифункціональний спортивний майданчик

4 October 2023, 10:07

Радомишльський ліцей №1 імені Тараса Шевченка Житомирської області гордиться досягненнями своїх вчителів та випускників: 8 докторів наук, 23 кандидати наук, доценти кафедр, контр-адмірал, 2 генерали, заслужений творець космічної техніки, 3 Заслужені вчителі України, 23 вчителі відзначені знаком «Відмінник освіти України», титуловані художники, лікарі, співаки, перспективні спортсмени, нагороди та відзнаки Національної академії педагогічних наук України… Здавалося б, тут немає жодних проблем з інфраструктурою. Проте, ще донедавна була.

«Відсутність належного спортивного майданчика - основна невирішена проблема школи. Хотілось би залучити максимальну кількість дітей до здорового способу життя та заняттям спортом. Але, на жаль, це можливо зробити лише за наявності сучасного мультифункціонального спортивного комплексу», - коментує директор ліцею Олександр Васильович.

Проблему вдалося вирішити завдяки проєкту «Клич друзів – граймо разом!» від Klitschko Foundation.

«Наш Радомишльський ліцей №1 ім. Т. Г. Шевченка отримав від Klitschko Foundation чудовий подарунок у вигляді спортивного майданчика, про який давно мріяли. Дякую всім учителям та батькам наших учнів, які брали активну участь у реалізації цього проєкту – Герасимчук Олесі Олександрівні, Безсудній Наталі Олександрівні, Калініченко Світлані Вікторівні, Макаренко Василю Олександровичу. Окрема вдячність Klitschko Foundation та персоналу зі встановлення сучасного мультифункціонального спортивного комплексу.Проявивши ініціативу та згуртованість, в черговий раз довели своїм особистим прикладом – коли є бажання, то і результат обов`язково буде», - радісно повідомив Олександр Васильович.

«Команда однодумців нашого ліцею з самого початку вірила, що даний проєкт – це крок до мети, крок до втілення мрії наших діток, унікальна можливість мати у закладі сучасний спортивний майданчик. Ми навіть не сумнівалися у перемозі, хоча було подано 1652 заявки», - підхопила координаторка заявки та мама двох учнів Олеся Герасимчук. – «Розуміємо, що в країні зараз не найкращі часи, але Klitschko Foundation створив для наших дітей казку, подарував їм радість, усмішки, позитивні емоції та віру в майбутнє. Це наша маленька перемога. А ми, батьки та вчителі, віримо у майбутнє, прагнемо зробити його щасливим для наших дітей».

Навіть займаючись на старому майданчику спортивні команди ліцею здобули низку перемог: змагання "Ліга дружніх", срібні призери районного турніру з волейболу серед дівчат (2022-2023 н.р.), переможці футзального турніру "Кубок Юні надії" Радомишльської ОТГ (2022-2023 н.р.). Також є успіхи в учнів ліцею в індивідуальних видах спорту: Дмитро Старовойтов - переможець та призер Чемпіонату України з велоспорту на шосе з олімпійських видів програми серед юнаків, дівчат, молодших юнаків та дівчат; Андрій Соловйов посів ІІ місце на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO серед учнів та студентів 2023 р.; Віталій Малицький - призер та чемпіон Всеукраїнських та обласних турнірів з рукопашного бою та кікбоксингу; Денис Нощенко виборов ІІІ місце на змаганнях з шашок-64, присвячених Міжнародному Дню захисту дітей; Данило Швець - призер та переможець Всеукраїнських та обласних змагань з гирьового спорту. Тепер завдяки новому майданчику точно будуть і нові перемоги.

Вчителі ліцею висловили своє захоплення відкриттям нового спортивного майданчика. «Не залишило нікого байдужим свято відкриття нового спортивного майданчика. Але найбільшою винагородою всім став сам новий спортивний майданчик. Тепер учні мають належні умови для фізичного розвитку та проведення цікавого активного дозвілля», - ділиться враженнями вчителька історії Наталя Безсудна.

«Організатори залучили аніматорів, які провели для учнів та вчителів веселе свято з призами та нагородами. Спортивні конкурси чергувалися з інтелектуальними брейн-рингами, після участі у яких учасники отримували різноманітні призи. Учні та вчителі були у захваті від свята, яке вийшло запальним, енергійним та залишило масу позитивних емоцій і позитивних вражень. Щиро вдячні організаторам і спонсорам за такий чудовий проєкт!» - додали вчителі фізкультури Василь Макаренко та Світлана Калініченко.

Загалом, в межах проєкту «Клич друзів - граймо разом!» Klitschko Foundation запланував встановити 14 спортивних майданчиків у різних областях України. До речі, кошти на реалізацію проєкту теж були зібрані під час спортивної гри. Благодійна організація #WeAreAllUkrainians зібрала 150 000 євро під час благодійного футбольного матчу у 2022 році за підтримки гамбурзького футбольного клубу HSV”.

«Молодість — це та пора, коли у тебе багато мрій і ти прагнеш змін у житті країни, але часто стикаєшся з обмеженими ресурсами або скептичним ставленням оточуючих до своїх ініціатив. Klitschko Foundation вже 20 років допомагає молоді долати ці обмеження, втілювати свої мрії та змінювати своє життя та своєї громади. За цей час ми реалізували понад 160 проєктів для майже 2,5 мільйонів юних українців. З моменту старту проєкту «Клич друзів – граймо разом!» ми встановили 203 спортивних майданчики. Сьогодні цей проєкт не лише про спортивний майданчик, це крок до здійснення нашої мрії – перемоги. Заняття спортом та фізична активність дисциплінують нас і роблять більш стійкими у боротьбі за цю мрію. Всі наші проєкти спрямовані на фізичний, інтелектуальний та емоційний розвиток молоді, яка має надзвичайно відповідальну місію — розбудову нашої країни. Для мене наша діяльність зараз — це інвестиція в наше майбутнє», - підсумувала директорка Klitschko Foundation Ангеліна Осадча.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей Радомишль Klitschko Foundation 
Матеріали по темі