Місто

З колишнього житомирського кінотеатру зняли дах і планують зносити, дозволи на реконструкцію міська рада не давала

4 October 2023, 13:07

У Житомирі будівлю колишнього кінотеатру на майдані Путятинському починають демонтувати без жодних документів.

З таким повідомленням 4 жовтня до редакції звернувся житомирянин Володимир.

«Немає жодних документів на знос будівлі майдан Путятинський, 4», - написав чоловік та додав фото, де видно, що даху вже немає.

В міській раді Житомир.info запевнили, що станом на 4 жовтня жодних дозволів на реконструкцію та проведення ремонтних робіт не видавали.

«Ця будівля – приватна власність, там можуть проводити капітальний ремонт, просто подавши декларацію про початок робіт, без дозвільних документів від міської ради. Якщо це буде реконструкція, то вони мають отримати відповідні документи в нашому департаменті архітектури», - пояснила перша заступниця мера Світлана Ольшанська.

Начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради Олександр Магдюк в коментарі Житомир.info розповів, що зносити будівлю власники можуть без будь-яких документів.

«На минулому тижні я бачив, що вони розбирали дах, я думав, що вони його просто міняють, ремонтують. Сьогодні отримав інформацію, що будівлю планують зносити. Якщо мова йде лише про демонтаж, то це регулюється постановою Кабміну №406 – можна зносити без документів, але й без подальшого будівництва. Наскільки я знаю, містобудівних умов і обмежень (по цьому об’єкту) немає, тобто намірів щодо реконструкції немає», - сказав Олександр Магдюк.

Нагадаємо, у радянські часи на майдані Путятинському, 4 був кінотеатр «Першотравневий». Після розвалу СРСР у цій будівлі знаходився Інститут підприємництва та сучасних технологій, який свого часу здав будівлю в оренду товариству з обмеженою відповідальністю «Люцина», але в квітні 2015 року з’ясувалося, що приміщення належить іноземній компанії відповідно до договору пожертви від жовтня 2014 року. Наприкінці 2014 року почався судовий розгляд справи щодо права власності на будівлю колишнього кінотеатру. Після кількох років судової тяганини було визнано, що договір пожертви дійсний і приміщення площею 1332,70 кв.м належить товариству «Лексон Маркетінг корп» (Республіка Панама).

Скриншот з реєстру судових рішень

Як повідомляв Житомир.info, в центрі Житомира, на розі вулиць Київської та Театральної, за кілька місяців після початку повномасштабного російського вторгнення відновили будівництво, і станом на вересень 2023 року там вже зведена велика чотириповерхова будівля, але 14 вересня в програмі «Діалоги» на Житомир.info мер Житомира Сергій Сухомлин повідомив, що дозвільних документів у забудовника немає.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: будівництво кінотеатр майдан Путятинський Ольшанська демонтаж Магдюк ДАБІ 
Матеріали по темі