Події

Вдома у жителя Житомирської області виявили бойову гранату

4 October 2023, 15:20

Поліцейський офіцер Семенівської громади отримав інформацію про ймовірне зберігання жителем с. Малосілки заборонених предметів. Правоохоронець поспілкувався з чоловіком та під час огляду виявив в одному з приміщень домогосподарства вибухонебезпечний предмет.

Про це 4 жовтня інформує Бердичівський районний відділ поліції.

«За таких обставин на місце події прибули працівники слідчо-оперативної групи та вибухотехніки, які вилучили виявлене. Попередньо це – граната Ф-1 із запалом до неї. Боєприпас буде направлено на експертне дослідження. Правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ. Поліцейські з’ясовують походження предмету та мету, з якою чоловік її зберігав. Відповідно до чинного законодавства таке правопорушення карається позбавленням волі строком від 3 до 7 років», - йдеться в повідомленні.

Водночас поліцейські вкотре наголошують: необережне поводження зі зброєю та боєприпасами можуть призвести до фатальних наслідків. Тож у разі виявлення таких предметів на територіях, де не ведуться бойові дії, необхідно одразу ж повідомити до поліції або органів влади для їх безпечного вилучення.

Нагадаємо, 23 вересня у Коростишівській громаді поліцейські проводили спецоперацію: розшукували 46-річного чоловіка з боєприпасом. Перед тим, як піти з дому, він погрожував вбивством дружині. Крім того, за його місцем проживання правоохоронці виявили два корпуси гранат Ф-1 та три підривачі.

Як повідомляв Житомир.info, 22 вересня, у ході проведення санкціонованого обшуку в обійсті 37-річного жителя Малина Житомирської області, поліцейські виявили 2 корпуси від гранат, електродетонатор та близько 60 набоїв різних калібрів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: боєприпас вибухотехнік ст. 263 граната Ф-1 поліція зброя 
Матеріали по темі