Влада

Не лише психологічні послуги: в Україні планують розширити можливості гарячої лінії для військових, ветеранів та членів їх родин

4 October 2023, 17:42

Наступного року гарячу лінію психологічної підтримки військовослужбовців, ветеранів та членів родин планують перетворити на загальнонаціональну, завдяки якій будуть реалізовуватися всі послуги, що є в державі.

Про це 4 жовтня під час брифінгу в Житомирі за підсумками Конгресу місцевих та регіональних рад при Президентові України журналістам розповіла міністерка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна.

«У нас в системі міністерства, в Українському ветеранському фонді діє гаряча лінія психологічної кризової підтримки військовослужбовців, ветеранів та членів родин, і цю лінію наступного року ми пропонуємо також запровадити, перетворити на загальнонаціональну ветеранську гарячу лінію, де будуть не тільки психологічні послуги, а й всі, які є в державі для ветеранів. Це все буде інфраструктурою, екосистемою для ветеранів і їх самореалізації після повернення до цивільного життя. В ідеалі, якщо людина подзвонила на цю гарячу лінію, результатом має бути прихід помічника ветерана до неї додому, виявлення всіх наявних питань навіть у віддалених громадах, де немає безпосередньо психологічних центрів, реабілітаційних, навчальних або лікувальних закладів, тобто ці сервіси будуть наближені максимально до ветерана і будуть людиноцентричними», - зазначила Юлія Лапутіна.

Зауважимо, що гаряча лінія кризової підтримки Українського ветеранського фонду – це першомоментна допомога для ветеранів, їхніх родин та всіх українців у складних ситуаціях. Вона цілодобова та безкоштовна. Звертатися можна за телефоном: 0-800-33-20-29.


Нагадаємо, для захисників та захисниць України, які отримали поранення, створили «гарячу лінію» з питань реабілітації, протезування, ортезування та забезпечення іншими необхідними засобами. Телефонувати можна за номером за номером 1545 (в голосовому меню натискайте «4»). Працює щодня з 8:00 до 20:00.

Як повідомляв Житомир.info, 1 червня 2022 року з 12:00 розпочала роботу «гаряча лінія» МВС для звернень рідних та близьких полонених, зниклих безвісти та загиблих українських захисників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гаряча лінія ветеран військовий військовослужбовець Лапутіна 
Матеріали по темі