Події

Прославляла кадирівців і схвалювала «зачистку» України: СБУ викрила медпрацівницю з міста Житомирської області на пропаганді

5 October 2023, 12:47

СБУ викрила працівницю медзакладу Коростеня на антиукраїнській пропаганді, яка прославляла кадирівців і схвалювала «зачистку» України.

Про це 5 жовтня повідомляє Управління СБ України в Житомирській області.

«Служба безпеки продовжує заходи щодо притягнення до відповідальності активних поціновувачів агресивної політики кремля щодо України. Цього разу зловмисницею, яка вела активну антиукраїнську пропаганду в одній із заборонених соцмереж, виявилася жителька Коростеня, працівниця місцевого лікарняного закладу», - йдеться в повідомленні.

За даними досудового слідства, жінка поширювала ключові меседжі кремлівської дезінформації на власній сторінці.

«Розміщений контент виправдовував російську агресію щодо нашої держави намірами так званого «очищення від бандерівщини і нацистських формувань». При цьому в дописах вихвалялися «геройські» якості самих окупантів – «нєпобєдімих кадирівців» та «вєжлівих рєбят», які, на думку дописувачки, не можуть нікого образити і найближчим часом доведуть до логічного завершення «звільнення». Натомість українських захисників позиціонували як «шайтанів» та раділи з їх «калібровки» внаслідок ворожих ударів», - додають в Службі безпеки.

Ініційоване СБУ експертне дослідження підтвердило, що поширені фігуранткою матеріали виправдовують агресію рф проти України і прославляють окупантів.

Під час проведених слідчих дій у помешканні жінки співробітники спецслужби вилучили мобільний телефон із доказами розміщення нею деструктивних дописів.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру у неодноразовому поширенні матеріалів із виправдовуванням і визнанням правомірною збройної агресії рф проти України, а також глорифікацією її учасників, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.ч. 2 і 3 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Документування та розслідування проводили співробітники СБУ в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 25 вересня СБУ інформувала про викриття працівника комунального закладу Житомира на антиукраїнській пропаганді: 55-річний чоловік відкрито підтримував путіна в соцмержах.

Як повідомляв Житомир.info, 28 серпня 2023 року пресслужба управління СБУ в Житомирській області повідомила про те, що на Житомирщині викрила прихильницю «руського міра», яка захоплювалася у соцмережах комунізмом та російськими окупантами.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ агітація колаборант глорифікація пропаганда 
Матеріали по темі