Економіка

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю для деяких українців збільшиться до 1500-2500 грн

6 October 2023, 14:02

Мінімальний розмір допомоги по безробіттю збільшиться окремим категоріям громадян до розміру 1500-2500 грн.

Про це 6 жовтня повідомляє «Економічна правда» з посиланням на постанову Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття від 14 вересня 2023 року №60.

«Фонд безробіття збільшив мінімальний розмір допомоги по безробіттю окремим категоріям громадян до розміру 1500-2500 грн. Це передбачено постановою Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття від 14 вересня 2023 року №60», - йдеться у повідомленні.

Постановою встановлено наступний мінімальний розмір допомоги по безробіттю у розмірі 1500 гривень:

  • для молоді, яка закінчила або припинила навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, звільнилася зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце у разі реєстрації в установленому порядку відповідних осіб як безробітних;
  • для одиноких матерів (батьків), які здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю,
  • для одного з батьків, названих батьків, батьків-вихователів дитячого будинку сімейного типу, усиновителів, опікунів, піклувальників дитини з інвалідністю підгрупи А, які мають право на призначення надбавки на догляд за дитиною у разі реєстрації в установленому порядку відповідних осіб як безробітних.
  • для застрахованих осіб, визнаних в установленому порядку безробітними, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації безробітнім мають страховий стаж менш ніж сім місяців або звільнені з останнього місця роботи через припинення трудового договору тощо.

Мінімальну допомогу по безробіттю у розмірі 2500 гривень встановлено:

  • для взятих на облік внутрішньо переміщених осіб, які не має документів, необхідних для надання статусу безробітного. Тривалість виплати такої допомоги по безробіттю не може перевищувати 120 календарних днів.
  • для внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території або на території, на якій ведуться бойові дії, які не мають необхідних документів, але відомості про яких наявні в державних реєстрах.

Ця постанова набере чинності з дня, наступного за днем її офіційного опублікування і застосовуватиметься з 31 липня 2023 року. Станом на 6 жовтня документ поки що не опублікований.

Нагадаємо, 3 жовтня пресслужба Житомирська обласна служба зайнятості повідомила про те, що цьогоріч до Житомирської служби зайнятості звернулися 650 переселенців з пошуком роботи, більше половини з них – її знайшли, а за період з 24 лютого по 20 грудня 2022 року статус безробітного на Житомирщині отримали понад 20 500 людей.

Як повідомляв Житомир.info, 5 травня 2022 року в Житомирському обласному центрі зайнятості пояснили, як розраховується та від чого залежить розмір допомоги по безробіттю.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: центр зайнятості ЦЗ безробіття безробітний робота виплата  
Матеріали по темі