Події

У Житомирській області чоловіку присудили 10 років тюрми та 200 тис. грн відшкодування за напад з ножем на сусідок

6 October 2023, 14:26

Новоград-Волинський міськрайонний суд визнав винним 57-річного чоловіка в незакінченому замаху на вбивство щодо 2-х осіб та в незаконному поводженні зі зброєю, — ч. 2 ст. 263, ч. 3 ст. 15, п. 1 ч. 2 ст. 115 КК України, та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 10 років, крім того, частково задовольнив цивільний позов потерпілої про відшкодування моральної шкоди в розмірі 200 000 тисяч гривень.

Про це 3 жовтня повідомила пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«Суд встановив, що 10 березня 2023 року житель м. Звягеля, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, в’їхав у паркан сусідів, через що ті викликали поліцію. Працівники правоохоронних органів склали відносно правопорушника протокол за статтею 130 КУпАП за керування автомобілем в стані алкогольного сп’яніння та за статтею 173 КУпАП за дрібне хуліганство, оскільки він висловлювався нецензурною лайкою в бік потерпілих. Того ж дня, у вечірню пору доби, обвинувачений взяв ніж та пішов до будинку сусідів. Йому відчинила двері одна з жінок. В цей час чоловік завдав їй 13 ударів по тулубу та верхнім кінцівкам, заподіявши тяжкі тілесні ушкодження небезпечні для життя. Згодом, не припиняючи своїх дій, зловмисник завдав удар ножем у тулуб дочці потерпілої, заподіявши їй тяжкі тілесні ушкодження. Тим часом потерпіла почала чинити опір та виштовхала чоловіка з будинку і зачинила двері, завдяки чому злочинець не вчинив усіх дій, які вважав необхідними для доведення кримінального правопорушення до кінця. Під час допиту свідки підтвердили всі вищезазначені події, однак сам обвинувачений вину визнав частково: наніс тілесні ушкодження потерпілим, але вбивати їх не хотів», - йдеться в повідомленні.

Обставиною, що обтяжує покарання є вчинення кримінального правопорушення особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння.

Нагадаємо, 10 березня 2023 року нетверезий чоловік в’їхав автомобілем у сусідський паркан, через це між сусідами виникла сварка і власниця будинку викликала поліцію. Увечері 56-річний чоловік повернувся та завдав численні удари ножем 51-річній сусідці та її 22-річній дочці.

Як повідомляв Житомир.info, у центрі Житомира 4 серпня 2022 року під час сварки між подружжям на вулиці чоловік вдарив ножем свою дружину. Жінка померла на місці події.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Новоград-Волинський міськрайонний суд вирок суду ст. 263 ст.115 КК замах на вбивство Звягель суд 
Матеріали по темі