Місто

У Житомирі досі не завершили ремонт скверу на Покровській, але там з'явилася нова велодоріжка

6 October 2023, 14:40

Сквер на вулиці Покровській, на ремонт якого виділили майже 3 млн грн, підрядник не встиг доробити у визначений термін. За умовами тендеру, роботи мали закінчити до 31 серпня. Але сьогодні, 6 жовтня, тут досі бракує лавок, смітників та ліхтарів. За словами начальника управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов, затримка пов'язана з фінансуванням.

«Роботи майже завершені: плитка та асфальт укладені, велосмуга намальована. Залишилося встановити лавки та освітлення. Це 6 лавок, 5 урн і 3 ліхтарі. Затримка зі сторони казначейства, близько місяці висять платежі, йде затримка вони акумулюють платежі й потім в кінці місяця відпускають підрядникам за виконані роботи», - говорить начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов

В технічному завданні йшлося про елементи велопарковки, їх також не встановили. Але тут зʼявилася велодоріжка протяжністю близько 140 метрів. Її намалювали на тротуарі.

Начальник УКБ зазначив, що в майбутньому з'явиться розмітка для велосипедистів, яка з'їдає нову велодоріжку на Крошні з мікрорайоном Богунія.

«Взагалі у нас від проспекту Незалежності й до Крошні три проєкти виготовлено, де передбачені велосмуги та тротуари. В цьому році всі проєкти, які були оголошені, майже реалізовані, нічого нового розпочинати не будемо. Тому думаю, це буде по завершенню війни», - говорить В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, наприкінці вересня 2023 року в Житомирі з'явилися дві нові велосмуги в межах проєкту з розвитку велоінфраструктури. Одну з них використовують для паркування авто.

Як повідомляв Житомир.info, цього року УКБ спрямувало кошти на десять скверів, два з яких почали реконструювати ще до 24 лютого 2022 року: сумарно в 2023 році на реконструкцію скверів та благоустрій територій укладено договорів на 32 млн 450 тис. 228,4 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сквер на Покровській велодоріжка Глазунов УКБ Крошня сквер 
Матеріали по темі