Події

Житомирянка хотіла заробити через інтернет і переказала шахраям понад 106 тисяч гривень

7 October 2023, 13:56

Днями 28-річна житомирянка, намагаючись поліпшити своє фінансове становище, втратила понад 106 тисяч гривень. Зрозумівши, що віддала свої кошти шахраям, одразу ж звернулася до поліції.

Про це 7 жовтня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Жінка розповіла поліцейським, що напередодні відгукнулась на оголошення з фрілансу в Telegram-каналі. Надалі їй написала повідомлення «менеджерка» та запропонувала виконувати завдання щодо купівлі товарів або транзакцій коштів на банківські рахунки, які вона вказуватиме. Жінка погодилася, адже за умови виконання такої роботи мала отримувати винагороду на банківську картку. Того ж дня вона отримала свій перший «дохід» у розмірі 200 грн. За вказівками роботодавиці заявниця здійснила 6 переказів різними сумами: від 400 до 35 000 гривень на чотири банківських рахунки. Однак обіцяних винагород за віддалену роботу так і не отримала», - йдеться в повідомленні.

Нині поліцейські встановлюють причетних до події у межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 190 (Шахрайство) КК України.

А щоб уберегтися від пасток ошуканців під час пошуку онлайн-підробітку, поліція радить:

  • укладайте офіційні угоди про виконання певної роботи;
  • обирайте лише перевірені платформи для заробітку в інтернеті, які гарантують безпеку як замовникам так і виконавцям;
  • не погоджуйтесь вносити наперед кошти, які вам обіцяють згодом повернути. Такі вимоги роботодавців – ознака шахрайства.

Нагадаємо, 5 жовтня у поліції інформували, що троє жителів Житомирської області знову переказали «працівникам банку» майже 150 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, за добу 26 вересня 2023 року до Бердичівського райвідділу поліції звернулися одразу четверо місцевих жителів, які віддали шахраям понад 70 тисяч гривень, зокрема місцева пенсіонерка, поспілкувавшись телефоном з «представником банку», втратила майже 22 тисячі гривень, адже продиктувала йому секретні коди, що надходили на її мобільний.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет 
Матеріали по темі