Події

Жителю Житомирської області повідомили про підозру через зберігання вдома кулемета, понад 20 пострілів до гранатометів та більше сотні набоїв

9 October 2023, 15:45

Поліцейські виявили зброю та боєприпаси у 25-річного жителя села Краснобірки.

Про це 9 жовтня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського райуправління поліції.

«Оперативники відділення поліції №3 (м. Радомишль) Житомирського РУП отримали інформацію про те, що житель громади може зберігати зброю. Тож правоохоронці провели невідкладні слідчі дії у домоволодінні 25-річного жителя села Краснобірки. Під час обшуку поліцейські виявили, що у господарських приміщеннях молодик зберігав понад 20 пострілів до гранатометів з метальними зарядами до них та понад сотню набоїв різного калібру. А просто у подвір’ї під нехитрим накриттям зберігав кулемет.

Усе виявлене слідчі вилучили та скерували для проведення необхідних експертних досліджень», - йдеться в повідомленні.

Чоловік розповів, що зброю та боєприпаси він нещодавно знайшов у лісовому масиві неподалік села і вирішив забрати собі.

Відтак слідчі затримали його у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) та повідомили про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Судом чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Триває з’ясування всіх обставин, у тому числі й походження зброї.

Відповідно до чинного законодавства підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 4 жовтня Бердичівський райвідділ поліції інформував, що вдома у жителя с. Малосілки Житомирської області виявили бойову гранату.

Як повідомляв Житомир.info, 23 вересня 2023 року у Коростишівській громаді поліцейські проводили спецоперацію: розшукували 46-річного чоловіка з боєприпасом. Перед тим, як піти з дому, він погрожував вбивством дружині. Крім того, за його місцем проживання правоохоронці виявили два корпуси гранат Ф-1 та три підривачі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас набої кулемет 
Матеріали по темі