Політика

Один зі «Слуг народу» вирішив добровільно відмовитися від мандату депутата Житомирської міської ради

9 October 2023, 16:18

На сесії Житомирської міської ради збираються розглянути питання про дострокове припинення повноважень депутата з фракції «Слуга народу» Олексія Харченка.

Відповідний проєкт рішення сесії 9 жовтня 2023 року оприлюднили на сайті міської ради.

«Розглянувши заяву депутата Житомирської міської ради восьмого скликання Харченка Олексія Андрійовича, відповідно до п. 2 частини другої статті 5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» міська рада вирішила припинити достроково повноваження депутата Житомирської міської ради восьмого скликання Харченка Олексія Андрійовича. Повідомити про прийняте рішення Житомирську міську територіальну виборчу комісію Житомирського району Житомирської області», - йдеться у проєкті рішення.

Також депутата планують виключити зі складу постійної комісії з питань містобудування, архітектури та землекористування і зі складу наглядових рад КП «Житомирводоканал», КП «Футбольний клуб «Полісся», Спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву з футболу «Полісся».

Нагадаємо, у 2022 році депутат Олексій Харченко жодного разу не був присутній на сесіях Житомирської міської ради та проігнорував всі засідання своєї депутатської комісії.

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2022 року оприлюднили проєкт рішення сесії про дострокове припинення повноваження депутата Житомирської міської ради Юрія Самборського. На сесії міської ради 14 липня цього ж року мер оголосив, що Самборський відкликав свою заяву про складання депутатських повноважень: більшість депутатів не підтримали пропозицію зняти з розгляду питання про дострокове припинення повноваження депутата, але і за це рішення не набралося достатньої кількості голосів. В інтерв’ю наприкінці грудня 2022 року мер Сергій Сухомлин розповів, що депутата Житомирської міської ради від ОПЗЖ Юрія Самборського не позбавили мандата, бо депутатські комісії не підтримали відповідний проєкт рішення сесії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада депутат Харченко Слуга народу СН мандат 
Матеріали по темі