Місто

В Києві вже стартував опалювальний сезон, а Житомир ще чекає

9 October 2023, 17:42

В Києві 9 жовтня почали підключати до тепла об’єкти соціальної інфраструктури – лікарні, школи, садки.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

«Щодо комунальної сфери, житлових будинків, - ми орієнтуємось на погоду, щоб раціонально витрачати тепло. Коли три доби середньодобова температура опускатиметься нижче +8 градусів з подальшим прогнозом на похолодання, розпочнемо підключати і комунальні будівлі. Тоді ж – за їх заявками – й будинки ОСББ, ЖБК, відомчі», - йдеться у повідомленні.

Щодо Житомира, то вранці 9 жовтня комунальне підприємство «Житомиртеплокомуненерго» повідомило, що вони спостерігають за погодою і очікують.

«Багато людей вважає, що опалювальний сезон має розпочинатись щороку 15 жовтня. Але чи так це насправді? 15 жовтня як дата початку опалювання була прописана у старих будівельних нормах ДБН для нашого регіону, прийнятих ще за радянських часів. Тож за звичкою багато хто вважає, що в цей день радіатори мають стати теплими. Але на сьогодні діють зовсім інші правила. Так, за Законом України «Про теплопостачання» опалювальний сезон розпочинається не за конкретною датою, а тоді, коли середня добова температура протягом трьох діб залишається нижчою за +8°C. Відповідно до законодавства на місцевому рівні дата початку опалювального сезону затверджується рішенням виконкому міської ради. Тож спостерігаємо за погодою та очікуємо на рішення про початок опалювального сезону», - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, за прогнозами синоптиків в найближчі дві доби, 10 та 11 жовтня, вночі очікуються заморозки, а вдень буде 10-15 градусів тепла.

Як повідомляв Житомир.info, минулий опалювальний сезон у Житомирі розпочався з 20 жовтня 2022 року і завершився 14 квітня 2023 року. Станом на 6 жовтня 2023 року всі навчальні заклади та медустанови Житомира були готові до опалювального сезону, в багатоповерхівках підготовчі роботи ще тривали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тепло Житомиртеплокомуненерго опалювальний сезон теплокомуненерго ЖТКЕ Київ 
Матеріали по темі