Влада

Департамент Житомирської ОДА у суді скасував рішення АМКУ і уклав договір на утримання доріг: пів року за 224 млн грн

10 October 2023, 12:06

Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної (військової) адміністрації уклав договір на послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Коростенського та Звягельського районів загальною протяжністю 3291,8 км за 223 млн 879 тис. 036,22 грн.

Інформацію оприлюднили в системі «Прозорро» 6 жовтня.

Підставою для укладення договору без проведення торгів стали рішення судів на користь департаменту ОДА щодо скасування рішення Антимонопольного комітету України від 5 червня 2023 року, яким департамент було зобов’язано скасувати рішення про визнання ТОВ «Будівельна компанія «Будальянс груп» переможцем закупівлі послуги з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на території Коростенського та Звягельського районів Житомирської області загальною протяжністю 3291,8 км.

Київський окружний адміністративний суд рішенням від 29 серпня 2023 року позов департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА до Антимонопольного комітету задовольнив, Шостий апеляційний адміністративний суд постановою від 4 жовтня 2023 року залишив апеляційну скаргу АМКУ без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.

Скриншот з рішення Київського окружного адмінсуду

Договір з ТОВ «Будівельна компанія «Будальянс Груп» підписали через два дні після постанови апеляційного суду – 6 жовтня 2023 року, роботи з утримання доріг фірма має виконувати пів року – до 15 березня 2024 року. Згодом до договору 9 жовтня уклали додаткові угоди:

угодою №1 було передбачено, що за три останні місяці 2023 року ТОВ отримає 60 млн грн, за січень-березень наступного року – 164 млн грн;

угодою №2 суму за виконання робіт в 2023 році збільшили до 99,1 млн грн.

Нагадаємо, департамент регіонального розвитку ОДА 27 березня 2023 року провів тендер на закупівлю послуг з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення Житомирської області протяжністю 6941,5 км з початковою вартістю 539 млн 111 тис. 034 грн за два лоти. По лоту 1 (утримання доріг загального користування місцевого значення на території Коростенського та Звягельського районів) з очікуваною вартістю 254 млн 826 тис. 956,40 грн найдешевша пропозиція була у ПП «Автомагістраль», але її відхилили й переможцем торгів стало київське ТОВ «Будівельна компанія «Будальянс Груп» з найдорожчою пропозицією: 12 травня оприлюднили повідомлення про намір укласти договір вартістю 223 млн 879 тис. 036,22 грн.

ТОВ «Будівельна компанія “Будальянс Груп» зареєстроване в Києві у 2016 році, спеціалізується на будівництві доріг і автострад, статутний капітал8,4 млн грн, бенефіціарний власник – киянин Войтко Ігор Валерійович. В тендерах фірма бере участь з часу заснування, наприкінці 2021 року почала вигравати тендери департаменту регіонального розвитку Житомирської ОДА і станом на 10 жовтня вже укладено 8 угод на загальну суму 1,2 млрд грн.

Як повідомляв Житомир.info, детективами Національного антикорупційного бюро України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 13.01.2023 за ч.2 ст.364 КК України за фактом вчинення службовими особами Житомирської облдержадміністрації зловживання своїм службовим становищем «з метою одержання неправомірної вигоди для себе та юридичних осіб ТОВ «Будівельна компанія «Будальянс Груп» та ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», всупереч інтересам служби, шляхом розірвання діючих договорів на експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення та подальшого укладання нових договорів з тотожним предметом за завищеними цінами, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тендер ОДА департамент дорога експлуатаційне утримання суд закупівля АМКУ 
Матеріали по темі