Події

У Житомирській області чоловіку, який забив до смерті товариша, присудили 6 років тюрми та грошову компенсацію родині померлого

11 October 2023, 11:15

У Звягельському районі чоловіку, який у лютому 2015 року забив до смерті товариша, присудили 6 років тюрми та грошову компенсацію рідним померлого.

Про це 11 жовтня інформує пресслужба Новоград-Волинського міськрайонного суду Житомирської області.

«5 жовтня 2023 року суд ухвалив вирок, яким призначив покарання у виді 6 років позбавлення волі місцевому мешканцю. Як вбачається з матеріалів кримінального провадження 4 лютого 2015 року двоє чоловіків перебували в будинку одного з сіл Звягельського району, де розпивали алкогольні напої. Згодом між ними виникла сварка, в ході якої один з чоловіків завдав іншому удар рукою по голові, від чого останній впав на підлогу. Не зупинившись на вчиненому, зловмисник продовжив завдавати удари металевим совком та ногами по голові, тулубу та кінцівках. Після чого на наступний день потерпілий помер, але згідно з висновком експерта причиною смерті стало загальне переохолодження тіла», - йдеться в повідомленні.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого як умисне тяжке тілесне ушкодження, тобто умисне тілесне ушкодження, небезпечне для життя в момент заподіяння відповідно до ч. 1 ст. 121 КК України.

«Обвинувачений свою вину спершу визнав частково, проте у судових дебатах визнав повністю. Мати загиблого заявила цивільний позов в сумі 11 838 грн матеріальної та 500 000 грн моральної шкоди. Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК України та призначив йому покарання у виді 6 років позбавлення волі. Цивільний позов потерпілої задовольнив частково: 11 838 грн матеріальної та 100 000 грн моральної шкоди», - інформує пресслужба суду.

Нагадаємо, 9 жовтня ввечері у мікрорайоні Крошня чоловік з сокирою та ножем напав на свого знайомого. Травмованого доставили до лікарні та прооперували

Як повідомляв Житомир.info, на початку жовтня 2023 року Бердичівський міськрайонний суд проголосив вирок, яким визнав 20-річного бердичівлянина винним у завершеному замаху на вбивство з корисливих мотивів, розбої, учиненому в умовах воєнного стану, викраденні автомобіля та документів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: вирок суду вбивство ст. 121 тяжке тілесне  
Матеріали по темі