Місто

У Житомирі пропонують гроші за викриття наркодилерів, в поліції кажуть: не мають до цього відношення

11 October 2023, 13:17

Правоохоронці ведуть боротьбу з наркотичним бізнесом на Житомирщині, зокрема з початку 2023 року вилучили близько 230 кг наркотичних речовин.

«З початку поточного року у поліції зареєстровано близько 2 тисяч кримінальних правопорушень у сфері незаконного обігу наркотиків. 517 особам оголошено про підозру. Якщо говорити про збут наркотичних засобів, то у поліції зареєстровано понад 800 кримінальних проваджень. Якщо говорити про вилучення наркотиків – це близько 230 кг наркотичних речовин та понад 4 кг психотропних», - інформує речниця ГУ Нацполіції у Житомирській області Вікторія Дубовик.

З початку жовтня на вулицях міста почала з'являтися реклама акції, де за викриття наркодилерів пропонують гроші. На сайті організатори переконують, що все відбувається виключно в правовому полі та вказують – кошти виплачує меценат.

Житомиряни говорять: складно не помітити таку кількість рекламних плакатів, але про саму акцію не чули. Одні думають, що то справа рук поліції, інші не хочуть навіть перевіряти.

«Ні, не чула. Знаходять, викривають, звичайно це пов’язано з поліцією», - говорить Віта.

«Ні не чула, не цікавилася. Не викликає довіру, я б не скорилася», - каже Олена.

У поліції ж запевняють, що не є співорганізаторами даної акції.

«До даної програми поліція ніякого відношення немає. Також про неї дізналися з реклами, побачили на сайті. Взагалі поліція співпрацює з різними організаціями, але офіційно – це підписання меморандуму, договору. У цьому випадку ніяких підписань договорів про співпрацю з даною організацією не було, тому поліція Житомирської області точно не дотичні до цієї акції, про неї не знаємо. Там йдеться про те, що виявивши, ви можете звернутися до поліції, то так, ви можете звернутися, і ми будемо вдячні, але поліція не пов'язана з цією акцією, і про винагороду ми не можемо говорити», - пояснює речниця ГУ Нацполіції у Житомирській області Вікторія Дубовик.

У поліції також сказали, що наразі до них не зверталися охочі долучитися до даної акції. Крім того, людей закликають уважно вивчати умови, якщо потрібно надати персональні дані, рекомендують цього не робити.

«Взагалі заявник має право взяти витяг про кримінальне провадження. Але фотографувати документи, передавати свої персональні дані ми не рекомендуємо», - каже речниця ГУ Нацполіції у Житомирській області Вікторія Дубовик.

Нагадаємо, що 10 жовтня на шосе Київському, за порушення ПДР патрульні зупинили транспортний засіб, водій мав з собою, ймовірно, наркотичні речовини.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі на вулиці Вільський Шлях в ніч з 4 на 5 жовтня 2023 року за порушення комендантської години патрульні зупинили BMW і виявили в салоні авто виявили чималий згорток з білою порошкоподібною речовиною, ззовні схожою на наркотичну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: "Спіймай баригу" акція наркодилер поліція барига наркотик наркотики Дубовик 
Матеріали по темі