Події

На півночі Житомирської області виявили КамАЗ, який перевозив понад 23 кубів сосни без документів

11 October 2023, 16:21

В Овруцькій громаді поліцейські зупинили водія КамАЗу, який перевозив колоди сосни без документів.

Про це 11 жовтня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«10 жовтня в Овруцькій громаді поліцейські зупинили вантажівку, в якій перевозились колоди сосни. Водій «КАМАЗу» дозвільних документів на лісопродукцію надати не зміг», - йдеться у повідомленні.

Відтак на місці події працювала слідчо-оперативна група ВП № 1 (Овруч) Коростенського райуправління поліції. Під час огляду в причепі поліцейські нарахували близько 23 кубів сосни. А у зв’язку з тим, що водій, 37-річний житель Народицької громади, не надав документації на вантаж, деревину разом з автівкою було вилучено.

Нині слідчі з’ясовують походження лісу у межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.

Законодавством такі дії караються штрафом від 1000 до 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, 24 вересня на спецлінію «102» надійшло повідомлення про незаконну вирубку лісу між населеними пунктами смт Гришківцями та с. Дубовою. Четверо жителів Бердичівської громади віком від 18 до 33 років зрізали 16 дерев осики.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня 2023 року в Житомирській області прикордонники виявили водія з Івано-Франківщини, який незаконно перевозив майже 35 кубометрів лісу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція деревина лісопродукція дерево ліс водій 
Матеріали по темі