Суспільство

У селищі Житомирської області запровадили карантин: жінка у своєму подвір’ї знайшла труп скаженої лисиці

12 October 2023, 11:55

Мешканка смт Гришківці Бердичівського району знайшла у власному домогосподарстві труп лисиці. Тварина виявилась хворою на сказ, у населеному пункті запровадили карантин.

Про це 12 жовтня повідомила пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області.

«09.10.2023 року о 17.00 мешканка смт Гришківці Бердичівського району знайшла у власному домогосподарстві труп лисиці, про що було повідомлено спеціалістів Бердичівського відділу Житомирської обласної державної лікарні ветеринарної медицини. 10.10.2023 року спеціалісти виїхали на місце та провели епізоотичне обстеження, у ході якого встановлено, що прямого контакту хвора тварина з людьми та домашніми тваринами не мала», - йдеться у повідомленні.

Було відібрано біологічний матеріал та направлено на дослідження до Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, звідки згодом отримано підтвердження захворювання на сказ.

Вжито комплекс профілактичних протиепізоотичних заходів :

  • на території проведено вимушену дезінфекцію;
  • здійснено вакцинацію сприятливого поголів′я (котів - 25, собак - 30, ВРХ - 9 голів)

Відсьогодні на населений пункт накладено карантинні обмеження по сказу тварин на 60 діб.

Ситуація перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Нагадаємо, 26 вересня надійшло підтвердження випадку захворювання на сказ свійського собаки в смт Черняхів. Тварина загинула. Як з’ясувалось, пес не був вакцинованим і контактував з господарями та іншими домашніми тваринами у цьому подвір’ї.

Як повідомляв Житомир.info, 12 вересня 2023 року фахівець з інтерв’ювання ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Галина Заріцька розповіла про те, що у селі Старий Солотвин на початку цього місяця, 3 вересня, собака покусав двох чоловіків, які допомагали йому вивільнитися з ланцюгів. У тварини виявили сказ, відтак всю родину вакцинували.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ лисиця Гришківці Бердичів карантин 
Матеріали по темі