Місто

Житомирський виконком залишив тарифи на тепло для населення без змін і зменшив базовий тариф для бізнесу

13 October 2023, 10:05

Виконавчий комітет Житомирської міської ради затвердив рішення про застосування та встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послугу з постачання теплової енергії.

Питання розглядалося на позачерговому засіданні міськвиконкому 13 жовтня 2023 року.

«Ми знаємо, що тариф для населення у нас залишається незмінним – 1811 гривень за гігакалорію, але ми повинні для формування різниці в тарифах показати, яку ж вартість буде мати на даний час тариф для населення. У нас був діючий, але не застосований тариф 2037 грн для населення – це там, де немає ЦТП та ІТП, а на даний час – 2122 грн», - сказав директор КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитро Рогожин.

Мер Сергій Сухомлин наголосив, що тариф на тепло для населення не змінюється.

«Ми просто фіксуємо (економічно обґрунтований тариф), щоб отримати від держави різницю в тарифах. До кінця року різниця в тарифах буде складати 310 мільйонів, поки що ми нічого не отримали», - зазначив мер Житомира.

Директор теплокомуненерго зауважив, що в інших містах України середній тариф для населення не 1811 грн, як в Житомирі, а 2300 грн, в деяких містах він доходить до 3 тис. грн.

Щодо тарифів для бюджетних установ, то, за словами Дмитра Рогожина, вони залишаються майже на попередньому рівні, коригування проходить «лише в сумі вартості амортизаційних відрахувань і заробітної плати, яка підвищилася». Загалом тариф підвищиться на 6,6-6,9%.

Для інших споживачів, тобто для бізнесу, тариф зменшиться через значне зменшення вартості газу на цей опалювальний сезон.

«Базовий тариф зменшується на 43-44%, це дуже вагомий внесок для бізнесу, але треба врахувати коливанням ринкової вартості газу. Ми застосовуємо базовий тариф і за замовчуванням будемо його коригувати в залежності від коефіцієнта вартості газу на поточний місяць. На жаль, ми не знаємо, яка ця вартість буде, вона залежить не від України, а від ринкової біржової вартості. Тобто такі (як на слайді – ред.) тарифи у нас будуть діяти на початок опалювального сезону», - пояснив директор КП «Житомиртеплокомуненерго».

Також на засіданні ухвалили рішення про початок опалювального сезону в Житомирській громаді, детальніше дивіться у сюжеті.

Нагадаємо, на засіданні Кабміну 22 серпня цього року прем’єр-міністр Денис Шмигаль обіцяв незмінність тарифів на тепло для населення в новому опалювальному сезоні.

Як повідомляв Житомир.info, 24 травня 2023 року Житомирська міськрада зверталась до Кабміну, аби отримати обіцяну компенсацію різниці тарифів на тепло, яка на той час становила 167,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком тариф тепло теплокомуненерго Рогожин опалення ЖТКЕ 
Матеріали по темі