Події

На 8 років засудили водія фури за ДТП із працівниками Житомирського ТТУ, через яку чотири роки тому загинули 9 людей і ще 16 травмувалися

13 October 2023, 11:52

На 8 років ув’язнили водія автопоїзда за ДТП, унаслідок якої загинули 9 і травмувалися 16 пасажирів екскурсійного автобуса на Житомирщині.

Про це 13 жовтня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Житомирської обласної прокуратури громадянина визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель 9 і травмування 16 осіб (ч. 3 ст. 286 КК України). Його засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на три роки», - йдеться в повідомленні.

Прокурори у суді довели, що 59-річний водій, перебуваючи за кермом вантажного автомобіля DAF з напівпричепом (цистерною), проявивши неуважність до дорожньої обстановки та її змін, скоїв наїзд на пасажирський автобус. Це сталося у вересні 2019 року, пізнього вечора, на автодорозі Київ-Чоп, поблизу с. Пилиповичі Звягельського (раніше Новоград-Волинський) району. Водій автопоїзда рухався з перевищенням безпечної швидкості у сторону Житомира. Обвинувачений не вжив необхідних попереджувальних заходів, не зменшив швидкості та скоїв наїзд на автобус, який був припаркований на узбіччі та частково на проїжджій частині дороги. В автобусі знаходилися житомиряни, працівники Житомирського трамвайно-тролейбусного управління та члени їх сімей, які поверталися з екскурсії. Унаслідок ДТП 9 пасажирів загинули, 16 – травмовано.

Наразі вирок суду не набув чинності.

Як повідомляв Житомир.info, в ніч на 23 вересня 2019 року на трасі Київ-Чоп у Новоград-Волинському районі фура врізалася в автобус з працівниками Житомирського ТТУ: було відомо про 9 загиблих та спочатку про 11 травмованих. Згодом того ж дня стало відомо, що п’ятьох з 9 загиблих у жахливій ДТП діставали з-під автобуса. Вже зранку 23 вересня 2023 року Житомирська міськрада оголосила в місті триденну жалобу за загиблими. А мер Житомира Сергій Сухомлин у своєму фейсбук висловив співчуття рідним загиблих працівників Житомирського трамвайно-тролейбусного управління та пообіцяв усебічну підтримку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія вирок прокуратура ТТУ загиблий 
Матеріали по темі