Події

До суду передали справу викладачки житомирського ліцею, яка під час занять вихваляла росію та її президента

13 October 2023, 17:11

Викладачка житомирського ліцею під час занять схвалювала росію та переконувала учнів, що українців не було б без «високого російського мистецтва». Сама ж жінка вже 30 років «відчуває себе окупованою».

Про це 13 жовтня на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба управління СБУ в Житомирській області.

«Співробітники Служби безпеки викрили у Житомирі чергову прихильницю держави-агресора, яка публічно виправдовувала збройну агресію рф проти України «у стилі» російських медіа. Нею виявилася викладачка одного із міських ліцеїв. Встановлено, що під час занять викладачка нав’язувала дітям пропагандистські наративи рф. Серед іншого, переконувала учнів, що українців не було б без «високого російського мистецтва», що Україну-Русь придумав Винниченко, а до складу самої Київської Русі входили «южноросійські, малоросійські та бєлоросійські землі». Провину за війну жінка покладала виключно на саму Україну і весь цивілізований світ», - йдеться у повідомленні.

Також вона стверджувала, що після розвалу радянського союзу росія виконувала роль захисника України, сама ж жінка вже 30 років «відчуває себе окупованою».

У ході дискусії викладачка переконувала учнів, що з них готують «гарматне м'ясо», зневажливо висловлювалася про ЗСУ та дискредитувала українських військових.

«Особливу симпатію фігурантка висловила на адресу путіна, «молодого президента, худесенького хлопчика», який міг сміливо заперечити «злим дядькам з Пентагону», - зазначається у повідомленні пресслужби Житомирської обласної прокуратури.

Ініційована Службою безпеки експертиза повністю підтвердила факти злочинної діяльності фігурантки.

На підставі задокументованих фактів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру у виправдовуванні збройної агресії рф проти України, тобто у вчиненні правопорушення за ч.1 ст.436-2 Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Заходи із викриття проводили оперативні співробітники та слідчі Управління СБ України в Житомирській області за процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури.

Нагадаємо, 11 жовтня управління СБУ в Житомирській області повідомило про те, що у Житомирі судитимуть головного редактора проросійського видання захопленої частини Луганщини за колабораційну діяльність.

Як повідомляв Житомир.info, 5 жовтня 2023 року управління СБУ в Житомирській області повідомило про те, що вони викрили працівницю медзакладу Коростеня на антиукраїнській пропаганді, яка прославляла кадирівців і схвалювала «зачистку» України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: СБУ колаборант викладачка ліцей колабораціонізм агітація пропаганда рф 
Матеріали по темі