Влада

Житомирській області з держбюджету виділили кошти на житло для 120 родин ветеранів війни, придбали лише 17

14 October 2023, 14:04

У Житомирській ОВА 13 жовтня відбулося засідання Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань комплексного врегулювання державних соціальних гарантій ветеранам, Захисникам і Захисницям України, членам їх сімей, членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України на тему: «Соціальна підтримка ветеранів, Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на рівні територіальних громад».

Про це повідомляє пресслужба обласної військової адміністрації.

«Під час засідання учасники обговорили комплексну реалізацію державної соціальної підтримки Захисників і Захисниць України в контексті низки нових питань та викликів, які виникли у зв’язку із повномасштабним вторгненням рф до України. Начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко зазначив, що у зв’язку з повномасштабною російською агресією кількість ветеранів війни та членів сімей загиблих Захисників і Захисниць України суттєво зростає. Він зазначив, що Держава та місцева влада дбають про ветеранів та мають чіткий алгоритм дій, який дозволить їм адаптуватися до життя без війни. Зокрема, спільно з центральними органами виконавчої влади Житомирська область вже започаткувала цілу низку програм підтримки ветеранів», - йдеться у повідомленні.

Для соціальної підтримки вразливих категорій громадян, у тому числі сімей ветеранів, у місцевих бюджетах області на 2023 рік передбачено 296 млн грн. За рахунок цих коштів органами державної влади та місцевого самоврядування надаються додаткові гарантії, а саме:

адресна грошова допомога, в тому числі у разі загибелі або смерті ветерана війни,

безоплатний проїзд усіма видами транспорту загального користування,

безкоштовне та позачергове зубопротезування,

забезпечення безкоштовним харчуванням дітей у дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах,

безкоштовне навчання у музичній і художній школах.

Також на 2023 рік області з державного бюджету спрямовано 238,1 млн грн на виплату грошової компенсації для придбання житла родинам ветеранів війни, завдяки яким поліпшити свої житлові умови зможуть 120 сімей ветеранів. На сьогодні вже 17 родин придбали житло на загальну суму 31,6 млн грн.

Кім того, за рахунок державної програми із професійної адаптації вже укладено договори на навчання 99 осіб на загальну суму 1,3 млн грн. Набуті професійні знання та навички дозволять ветеранам і членам їх родин бути більш спроможними на ринку праці, реалізувати свої можливості та потреби.

Нагадаємо, в Україні в 2023 році планували за кошти держбюджету забезпечити житлом 2 000 ветеранів та родин загиблих воїнів.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 31 січня 2023 року за програмою доступної іпотеки єОселя було видано 784 кредити за пільговою ставкою 3% (для військовослужбовців, правоохоронців, медиків, педагогів і науковці) на загальну суму понад 1 млрд грн, в Житомирській області за кошти програми було придбано 18 квартир.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОВА житло захисник. ветеран субвенція  
Матеріали по темі