Події

Коростенцю, який надавав ворогу дані про військові об’єкти, присудили 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна

16 October 2023, 13:44

Коростенцю, який надавав ворогу дані про військові об’єкти і збирався вступити до «розстрільних груп», суд призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 6 років з конфіскацією майна.

Про це 16 жовтня повідомила пресслужба Коростенського міськрайонного суду Житомирської області.

«Коростенський міськрайонний суд Житомирської області визнав винним та призначив покарання у виді позбавлення волі строком на 6 років з конфіскацією всього належного йому майна громадянина, якого було обвинувачено у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 111 КК України, а саме: державна зрада в умовах воєнного стану, тобто діяння, умисно вчинене громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: перехід на бік ворога в період збройного конфлікту, шпигунство, надання іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України», - йдеться у повідомленні.

Під час розгляду кримінального провадження суд встановив, що мешканець міста Коростеня з квітня 2022 року розпочав спілкування з російським військовослужбовцем у мережі "ВКонтакте", з метою надання останньому адреси знаходження підприємства, основним видом діяльності якого є виробництво зброї та боєприпасів, надіславши скриншот карти, а також повідомив про підрозділи підприємства у двох інших населених пунктах. Пізніше також вислав знімок карти із позначенням місця знаходження військової частини. У листуванні з військовим чоловік неодноразово наголошував на схваленні діяльності російських загарбників на території України та позитивно ставився до проведення рф "спеціальної військової операції".

Крім того, обвинувачений висловлював бажання брати участь в роботі так званих розстрільних команд, якщо російські війська зайдуть на територію його місця проживання.

Після отримання російським агентом вказаної інформації, по Коростенському району та місту Коростеню було завдано ракетних ударів, що підтверджує корегування та наведення обвинуваченим на цілі ворожих ракет.

Призначаючи покарання суд вирішив за можливим призначити покарання менш суворе, ніж передбачене законом взявши до уваги молодий вік, утримання неповнолітньої дитини, першу судимість, скоєння злочину внаслідок збігу складних сімейних відносин (розлучення) та складних життєвих обставин (звільнення з роботи, скрутне матеріальне становище), а також стан здоровʼя та сприяння обвинуваченим розкриттю злочину.

За вчинення вказаного злочину законом передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк п’ятнадцять років або довічним позбавленням волі, з конфіскацію майна.

Як повідомляв Житомир.info, 22 липня 2022 року у прокуратурі та СБУ інформували про викриття 31-річного жителя Коростеня, який надавав ворогу дані про військові об’єкти та збирався вступити до «розстрільних груп». А у грудні 2022 року пресслужба СБУ в Житомирській області повідомила про те, що коростенцю, якого викрили на держзраді загрожує 15 років ув’язнення або довічне.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: колаборант колабораціонізм СБУ агітація пропаганда суд вирок рф 
Матеріали по темі