Суспільство

До родини у Житомирську область повернеться 2-річний хлопчик, депортований в росію у 2022 році

16 October 2023, 14:38

В Україну через Катар повернулись двоє дітей, яких незаконно вивезли до росії, ще двох очікують вдома до кінця цього тижня, серед них – 2-річний хлопчик із Житомирської області, якому на момент примусового переміщення було 6 місяців.

Про це 16 жовтня повідомляє Washington Рost з посиланням на державного міністра Катару з питань міжнародного співробітництва Лолву Аль-Хатер та Міністерство закордонних справ Катару.

«Катар продовжить свої посередницькі зусилля в цьому контексті та в інших, відповідно до своїх принципів вирішення конфлікту та встановлення миру», - йдеться в повідомленні Лолви Аль-Хатер.

Зазначимо, за даними Washington Post, вік депортованих дітей від 2 до 17 років. Вперше дітей до України повертатимуть за допомогою Катару, який став посередником у перемовинах на прохання українського Уряду.

«2-річний малюк, який повернеться до Житомирської області України, був у лікарні, йому було лише 6 місяців, коли Росія вдерлася в Україну 24 лютого 2022 року, і, за словами катарського чиновника, «він втратив контакт зі своєю мамою». Згодом вони возз'єдналися в росії й, як очікується, цього тижня поїдуть в Україну. Деталі того, як і коли тоді ще немовля було передано під опіку росії, невідомі. Російські війська окупували деякі частини Житомирщини в перші тижні війни, перш ніж були змушені відступити», - йдеться в повідомленні Washington Post.

Нагадаємо, 1 серпня 2022 року в Україні запустили в роботу державний портал для розшуку дітей – інформаційна платформа «Діти війни». Порталом можуть скористатися всі, хто має інформацію про дитину, яка постраждала через війну, зокрема зникли безвісти або були переміщені на тимчасово окуповані території та депортовані до російської федерації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: депортація Діти війни Катар примусове переміщення повернення дитини дитина війна 
Матеріали по темі