Місто

У Житомирі понад 200 будинків поки залишаються без тепла, деякі ОСББ хочуть розпочати опалювальний сезон пізніше

18 October 2023, 10:57

З 16 жовтня у Житомирі офіційно розпочали опалювальний сезон.

Які установи вже з теплом 18 жовтня розповів заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк під час засіданні міськвиконкому.

«Лікарні, перинатальний центр під'єднали ще 15 жовтня. На даний час опалюється 40 дитячих садочків, 16 лікувальних закладів. Школи повинні увімкнути пізніше, бо канікули», - говорить Сергій Кондратюк.

Тепло не подали в більше ніж дві сотні будинків.

«З теплом 738 будинків з 955. Всі котельні ввімкнені. Очікую, що сьогодні-завтра ми під'єднаємо всі будинки, які опалюються від котелень, які вже увімкнені», - каже заступник Житомирського міського голови.

Сергій Кондратюк також розповів, що є звернення від ОСББ, які хочуть розпочати опалювальний сезон пізніше.

«Є питання до деяких голів ОСББ, які вважають, що погода дозволяє їм сьогодні не опалювати житлові будинки. Вважаю, що мешканці мають зрозуміти, що рішення має прийматися всім будинком на зборах, щоб не було такого: частина хоче тепло, а інша не хоче. Якщо приймають рішення до 1 листопада не включати опалення у будинку, то рішення має прийматися всіма мешканцями будинку», - сказав заступник Житомирського міського голови Сергій Кондратюк.

«Має бути протокол зборів. Дійсно є такі звернення від голів ОСББ. Ми не проти, готові піти на зустріч, але має бути протокол рішення зборів, щоб потім частина будинків, яка проти, не звинувачувала що ми за них приймаємо якісь рішення», - додав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 13 жовтня ухвалили рішення про початок опалювального сезону 2023/2024 років: 16 жовтня тепло подадуть у лікарні та заклади освіти, а за декілька днів і в оселі житомирян.

Як повідомляв Житомир.info, минулий опалювальний сезон у Житомирі розпочався з 20 жовтня 2022 року і завершився 14 квітня 2023 року. Станом на 6 жовтня 2023 року всі навчальні заклади та медустанови Житомира були готові до опалювального сезону, в багатоповерхівках підготовчі роботи ще тривали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком тепло ОСББ опалювальний сезон Кондратюк котельня Сухомлин опалення 
Матеріали по темі