Події

Поліцейські у громаді Житомирської області зупинили ЗІЛ, який перевозив близько 150 колод деревини

18 October 2023, 15:40

Поблизу Баранівки Звягельського району поліцейські зупинили ЗІЛ, який перевозив близько 150 колод вільхи та берези.

Про це 18 жовтня повідомила пресслужба поліції Житомирської області.

«17 жовтня інспектори відділу поліцейської діяльності №1 (м. Баранівка) Звягельського райуправління помітили «ЗІЛ-130», завантажений вільховими та березовими колодами. Будь-яких документів щодо походження деревини водій правоохоронцям не надав», - йдеться у повідомленні.

38-річний місцевий житель пояснив поліцейським, що проїжджаючи поряд, помітив вже зрубані дерева. Він вирішив їх привласнити та завантажив у транспортний засіб. Саме тоді його й помітили патрульні. Всього у вантажівці знаходилось близько 150 колод.

Відтак на місці події працювала слідчо-оперативна група Звягельського райуправління поліції. Слідчі вилучили транспортний засіб та вже зрізану деревину.

Нині слідчі розпочали розслідування кримінального провадження за ст. 185 (Крадіжка) КК України, в межах якого встановлюють також причетність чоловіка до порубки насаджень.

Законодавством за вчинення такого правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Нагадаємо, 16 жовтня пресслужба поліції Житомирської області повідомила про те, що слідчі викрили ділків, які протягом 2021-2023 років незаконно вивезли за кордон майже 2 тисячі кубів деревини.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2023 року в Овруцькій громаді поліцейські зупинили вантажівку, яка перевозила понад 23 кубів сосни без документів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція патрульна поліція ліс дерево деревина лісопродукція 
Матеріали по темі