Події

На водосховищі Житомирської області чоловік виловив понад 20 кілограм риби: сума збитків склала майже 170 тис. грн

18 October 2023, 16:31

На водосховищі у селищі Корнин Житомирського району викрили чоловіка, який ловив рибу за допомогою заборонених знарядь. Сума збитків майже 170 тисяч гривень.

Про це 18 жовтня на своїй сторінці у фейсбуці повідомив Житомирський рибоохоронний патруль.

«Інцидент стався на р. Ірпінь (водосховище Корнинське) смт. Корнин Житомирського району Житомирської області. 17 жовтня о 06:00 було виявлено громадянина, який за допомогою заборонених знарядь лову – «сіток» у кількості 7 шт., загальною протяжністю 455 метрів, здійснював незаконне вилучення водних біоресурсів з гумового човна. Зловив рибу: 56 екз. ляща, 5 екз. карася сріблястого, 1 екз. плітки, 7 екз. судака, 7 екз. раків, 4 екз. щуки та 1 екз. товстолоба, загальною вагою 21.9 кг. Сума завданих державі збитків становить 167 756 гривень», - йдеться у повідомленні.

На особу складено протокол про адміністративне правопорушення за ч.4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до правоохоронних органів за місцем скоєння правопорушення.

В управлінні Держрибагентства просять невідкладно повідомляти про порушення Правил рибальства або Порядку придбання чи збуту водних біоресурсів за номером «гарячої лінії» (067) 414 60 74.

Нагадаємо, 10 жовтня Державна екологічна інспекція Поліського округу повідомила про те, що на водосховищі в Житомирській області чоловіки виловлювали рибу одразу кількома сітками: сума збитків склала майже 800 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 29 вересня 2023 року, яка затверджує розмір такси для обчислення розміру шкоди, завданої незаконним виловом риби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: патруль рибний патруль риба рибалка вилов риби річка водосховище 
Матеріали по темі