Події

За ДТП у Житомирській області, в результаті якої загинули четверо людей, водія засудили до 10 років позбавлення волі

19 October 2023, 11:26

Водія, який в серпні 2020 року, перебуваючи під впливом лікарських засобів, спричинив смертельну ДТП, засудили до 10 років позбавлення волі.

Про це 19 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За підтримання публічного обвинувачення прокурорів Коростенської окружної прокуратури громадянина визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель чотирьох осіб (ч. 3 ст. 286 КК України). Його засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки. Також стягнуто 2 млн грн за заподіяння моральної і матеріальної шкоди», - йдеться у повідомленні.

Прокурори у суді довели, що дорожньо-транспортну подію зі смертельними наслідками 67-річний водій скоїв, перебуваючи під впливом лікарських препаратів, що знижують швидкість реакції та увагу. Обвинувачений мав хронічні захворювання, від яких постійно приймав ліки.

Того дня, у серпні 2020 року, він повертався з міжнародного рейсу до Києва. Водій проігнорував втому і вплив медпрепаратів та не зміг об’єктивно оцінити дорожні обставини і ризики.

Унаслідок цього керований ним вантажний автомобіль марки MAN з причепом на автодорозі поблизу с. Грозине Коростенського району виїхав на зустрічну смугу та зіткнувся з пасажирським автобусом.

Від сильного удару автобус буквально розірвало навпіл. Усі, хто перебував у маршрутному автобусі – водій та троє пасажів – миттєво загинули.

Після проголошення вироку у залі суду обвинуваченого взяли під варту.

Наразі вирок не набув чинності та може бути оскаржений в апеляційній інстанції.

Як повідомляв Житомир.info, увечері 8 серпня 2020 року на трасі Київ-Ковель у Коростенському районі відбулося лобове зіткнення маршрутного мікроавтобуса Volkswagen Crafte з фурою MAN, що виїхала на зустрічну смугу. У результаті зіткнення загинули 4 людини: водій маршрутки та троє його пасажирів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція прокуратура ДТП суд водій мікроавтобус вантажівка Київ-Ковель траса смертельне ДТП 
Матеріали по темі