Новини компаній

Чи вигідно працювати таксистом у 2023 році?

19 October 2023, 12:08

У воєнний час в Україні багато хто втратив роботу і зараз у пошуку нових способів заробітку. Одним із таких варіантів - робота в службі таксі. Можна працювати на своїй машині або орендованій, оскільки багато транспортних компаній мають свій власний автомобільний парк із різними марками авто.

Перед тим, як замовити таксі Полтава, пасажири мають вивчити відгуки реальних користувачів, оскільки від цього безпосередньо залежить безпека та якість. Тому до вибору компанії слід поставитися відповідально. На сайті https://taxi838.ua/ua/kremenchug/ можна замовити авто онлайн.

Дохід таксиста у 2023 році в Україні

У пошуку "робота" багато пропозицій, а найбільш затребуваними є послуги таксистів та кур'єрської доставки. Зарплата таксі залежить від сукупності факторів, а саме:

  • рейтинг транспортної компанії;
  • робочий графік;
  • розмір комісії з таксиста службі;
  • обслуговування машини;
  • тип двигуна;
  • бонуси за брендування особистого автомобіля;
  • знижки на паливо на АЗС тощо.

Наприклад, працюючи на недорогій машині на газу та в години пік (з 7.00 до 11.00, з 16 до 18.00, з 20 до 21), можна непогано заробити. У 2023 році, в середньому, дохід на тиждень становить приблизно 10000 грн., мінус пальне та амортизація, на місяць виходить близько 30000 грн.

Зарплата таксиста у 2023 році залежить і від інших чинників, серед яких місто та попит. У великих містах вищий попит на послуги таксі, тому й дохід більший. Також одним із факторів є платоспроможність населення в Україні.

У західних та центральних областях населення більш платоспроможне, ніж на сході та поблизу окупованих територій. Тому й послуги таксі більш затребувані. На дохід таксиста впливає і надання додаткових послуг. Це може бути кур'єрська доставка (продуктів, документів, квітів тощо), зоотаксі, "тверезий водій", зустріч партнерів або родичів на вокзалі або аеропорту тощо.

Як стати таксистом у службі?

Для того щоб стати таксистом слід на сайті служби таксі заповнити онлайн заявку. У ній вказується така інформація - ПІБ потенційного водія, номер мобільного телефону для зв'язку з оператором, фотографії техпаспорта та машини з різних сторін.

Для роботи таксистом підходять автомобілі з українською реєстрацією і не старше 2000 року випуску. Деякі служби висувають й інші вимоги, наприклад, клас авто не може бути нижчим за середній.

Після розгляду заявки та підтвердження, водій може приступати до роботи. Для зручності йому надається доступ до спеціального додатка. Ним зручно та легко користуватися, можна відстежувати замовлення, зв'язуватися з диспетчером, поповнювати баланс тощо.

Для залучення водіїв на роботу в службу таксі багато компаній пропонують знижку на паливо, бонуси та інші вигідні пропозиції. Щоб отримати знижку на паливо, необхідно виконати не менше трьох замовлень на тиждень. За брендування свого авто служби також можна отримати бонуси.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: таксі таксист 
Матеріали по темі