Події

У лісі Житомирської області грибник знайшов цілий арсенал боєприпасів: правоохоронці змушені були знищити їх на місці

19 October 2023, 12:24

У лісі біля Радомишльської громади чоловік пішов по гриби і знайшов склад боєприпасів, поліцейські знешкодили небезпечний арсенал.

Про це 19 жовтня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«18 жовтня у Радомишльській громаді гостював 60-річний житель Київщини. Чоловік вирушив на «тихе полювання» до лісу, де й натрапив на «схрон». Зрозумівши, що саме він знайшов, одразу ж повідомив правоохоронців про це. Завдяки виваженим діям грибника вдалося запобігти трагедії. На місці події працювали слідчо-оперативна група відділення поліції № 3 (Радомишль) Житомирського райуправління та поліцейські-вибухотехніки. Правоохоронці нарахували понад 700 патронів, більше десятка різних гранатних пострілів, понад двох десятків артилерійських пострілів, металеві ящики з боєприпасами, метальний заряд до артилерійського пострілу, близько 16 снарядів різного калібру, ще 4 постріли та 3 фрагменти снарядів», - йдеться в повідомленні.

Поліцейські-вибухотехніки виявили сліди корозії та механічні пошкодження на боєприпасах, тож вони становили особливу небезпеку та підлягали знищенню на місці. Відтак фахівці ліквідували виявлене.

Нині слідчі встановлюють походження боєприпасів у межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України.

Нагадаємо, 17 жовтня сапери Житомирщини знешкодили сучасну авіабомбу ФАБ-500, яку виявили напередодні під час обходу лісу лісниками поблизу с. Васьківці Народицької територіальної громади Коростенського району.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2023 року в домоволодінні жителя Коростенського району проводили обшуки, чоловік знайшов у лісовому масиві 4 снаряди і вирішив залишити їх собі, щоб потім здати на металолом.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя боєприпас граната набої ліс гриби грибник 
Матеріали по темі