Місто

З бюджету Житомира планують виділити 1,5 млн грн на зарплату викладачів ліцею при ЖДУ та 8,7 млн грн – на зарплати в ПТУ

19 October 2023, 15:20

З міського бюджету хочуть виділити 1 млн 467 тис. грн на зарплати викладачів наукового ліцею при Житомирському державному університеті ім.Івана Франка.

Про це директор департаменту освіти Житомирської міської ради Валентин Арендарчук повідомив 19 жовтня на засіданні депутатської комісії з питань депутатської діяльності, регламенту, дотримання законодавства.

«Ми просимо субвенцію з місцевого бюджету на підтримку нашого наукового ліцею при Житомирському державному університеті імені Івана Франка. 1 млн 467 тис. грн для (виплати) на зарплати викладачів до кінця року. Ми їх завжди підтримували, політехніка (нашої підтримки) не потребує, їм обласний бюджет допомагає», - сказав Валентин Арендарчук.

Директор департаменту освіти також озвучив суму, необхідну до кінця року на зарплату працівників закладів профтехосвіти – 8 млн 739 тис. грн.

Нагадаємо, на сесії міської ради 14 липня 2022 року депутати проголосували за виділення з міського бюджету виділили 1 млн 417,2 тис. грн науковим ліцеям при університеті «Житомирська політехніка» (744,8 тис. грн) та Житомирському державному університеті ім.Івана Франка. (672,4 тис. грн) для забезпечення надання освітніх послуг та заохочення молоді до навчання.

Як повідомляв Житомир.info, у 2021-2022 навчальному році запрацювали наукові ліцеї для учнів старших класів при Житомирському державному університеті ім. Івана Франка і ДУ «Житомирська політехніка». В перший рік до двох ліцеї вступили близько 200 учнів: в ЖДУ ліцеїсти навчаються за трьома напрямками, політехнічний ліцей має два профілі. У двох наукових ліцеях при житомирських університетах в 2023/2024 навчальному році планували здобуватимуть повну загальну середню освіту 453 учнів 10-11 класів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зарплата ліцей Арендарчук комісія міськрада ЖДУ субвенція ПТУ 
Матеріали по темі