Події

У Житомирській області прикордонники зупинили вантажівку з понад 18 кубометрами незаконного лісу: справою зайнялися слідчі

20 October 2023, 10:40

В прикордонні Житомирщини зупинено УРАЛ з лісом невстановленого походження.

Про це 20 жовтня повідомляється на сторінці Північний кордон. Держприкордонслужба.

«Учора надвечір в ході перевірки отриманої інформації оперативні співробітники 9 прикордонного загону імені Січових Стрільців на одній з автодоріг контрольованого району зупинили вантажівку з причепом завантажену діловим лісом хвойних порід дерев. Водій транспортного засобу на законну вимогу охоронців кордону не зміг надати жодних документів на вантаж та пояснити звідки він його перевозить. Також під час подальшого огляду лісодеревини з’ясувалось, що жодна з колод не мала відповідного маркування», - йдеться в повідомленні.

На місце події викликано слідчу-оперативну групу від Національної поліції в Житомирській області, яким, після проведення відповідного документування, і було передано автомобіль УРАЛ та понад 18 кубометрів лісу-кругляку. Також правоохоронцям направлено повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за ст. 246 «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу» КК України.

Нагадаємо, 17 жовтня поблизу Баранівки Звягельського району поліцейські зупинили ЗІЛ, який перевозив близько 150 колод вільхи та берези.

Як повідомляв Житомир.info, 16 жовтня 2023 року пресслужба поліції Житомирської області повідомила про те, що слідчі викрили ділків, які протягом 2021-2023 років незаконно вивезли за кордон майже 2 тисячі кубів деревини.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: деревина дерево лісопродукція прикордонник 
Матеріали по темі