Події

У селі Житомирського району викрили двох торгівців зброєю та боєприпасами

21 October 2023, 11:12

Правоохоронці викрили двох чоловіків, які продавали зброю та боєприпаси у селі Житомирського району.

Про це 21 жовтня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«19 жовтня оперативники відділу поліції №1 Житомирського РУП разом зі спецпризначенцями КОРД в одному з сіл Новогуйвинської громади затримали двох місцевих жителів одразу ж після продажу ними зброї та боєприпасів. Напередодні поліцейські задокументували реалізацію 38-річним чоловіком ручної гранати та продовжили подальші оперативні заходи.Уже за кілька днів він, разом зі своїм 34–річним односельцем, в одному з лісових масивів громади здійснили продаж підствольного гранатомета з гранатою, понад двох з половиною сотень набоїв різного калібру, боєприпасів та порохових зарядів. За свій «товар» чоловіки отримали від покупця 12 тисяч гривень. Відтак обох причетних затримали в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.Під час процесуальних дій за місцем їх проживання поліцейські виявили також предмети, схожі на гранати із запалами. Усе виявлене правоохоронці вилучили та скерували для проведення необхідних експертних досліджень», - повідомляють правоохоронці.

20 жовтня слідчі відділу поліції №1 Житомирського РУП повідомили обом чоловікам про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами)КК України.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснює Житомирська окружна прокуратура. За такі діяння підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 30 серпня прокуратура повідомила про те, що перед судом постане чоловік, який придбану у столиці вибухівку продавав у Житомирі, а на присадибній ділянці вирощував плантацію конопель.

Як повідомляв Житомир.info, 30 червня 2023 року в Житомирі працівники поліції викрили 33-річного місцевого жителя, який намагався продати кілограм пластиду та запалювальний дріт за 6 тис. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: зброя поліція боєприпас КОРД торгівля зброєю продаж зброї гранатомет граната 
Матеріали по темі