Здоров'я

Влада Житомира хоче підписати меморандум про співпрацю з Європейською мережею центрів клінічних досліджень

23 October 2023, 12:14

На сесії Житомирської міської ради планують доручити меру Сергію Сухомлину підписати меморандум про співпрацю з ГО «Українська асоціація клінічних досліджень» та Європейською мережею центрів клінічних досліджень FutureMeds Ltd (Велика Британія).

Відповідний проєкт рішення сесії 20 жовтня оприлюднений на сайті міської ради.

«З метою покращення доступу населення до інноваційного лікування в рамках клінічних випробувань лікарських засобів, відповідно до ст.26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про лікарські засоби», враховуючи положення Державної стратегії реалізації державної політики забезпечення населення лікарськими засобами на період до 2025 року, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 5 грудня 2018 р. № 1022, наказу Міністерства охорони здоров’я України від 23.09.2009 №690 «Про затвердження Порядку проведення клінічних випробувань лікарських засобів та експертизи матеріалів клінічних випробувань і Типового положення про комісії з питань етики», - йдеться у проєкті рішення.

Мета меморандуму – визначення основних принципів і умов співпраці між сторонами для забезпечення можливості доступу пацієнтів до безоплатного інноваційного лікування, зокрема у прогностично безнадійних випадках або при вичерпанні альтернатив стандартного лікування, підвищення кваліфікації медичних працівників комунальних закладів охорони здоров’я Житомирської міської територіальної громади через залучення їх до проведення клінічних досліджень.


Скриншот з проєкту меморандуму

Зауважимо, що в червні 2017 року Житомирська міська рада інформувала про відкриття на базі лікарні №1 «Науково-дослідницького центру», який буде займатися дослідженнями дії медичних препаратів, аналізом лікування хронічних хвороб. Керівник цього центру і керівник та співзасновник ГО, з якою збираються підписати меморандум – Іван Вишневецький.

Як повідомляв Житомир.info, в серпні 2023 року у Житомирі на базі протитуберкульозного диспансеру відкрили діагностичну лабораторію рівня біологічної безпеки BSL-3, побудовану та оснащену в рамках співпраці з міжнародною незалежною гуманітарною медичною організацією «Лікарі без кордонів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: міськрада меморандум клінічне дослідження лікування лікарський засіб 
Матеріали по темі