Події

У селищі Житомирського району нетверезий водій пропонував поліцейським 10 тис. грн хабаря

23 October 2023, 13:12

У Брусилові нетверезий керманич намагався уникнути покарання та наполегливо пропонував патрульним хабар у розмірі 10 тисяч гривень.

Про це 23 жовтня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«20 жовтня близько 23:30 екіпаж патрульних, працюючи у селищі Брусилові, на одній з вулиць населеного пункту зупинив автомобіль «Ford», керманич якого порушував Правила дорожнього руху. Манера спілкування та поведінка водія, 43-річного місцевого жителя, свідчили про його нетверезий стан. Однак від проходження належного обстеження на місці чи у медичній установі він відмовився. Натомість щоб «вирішити питання» про непритягнення до адміністративної відповідальності, чоловік запропонував правоохоронцям 10 тисяч гривень відкупного. Керманич кілька разів намагався переконати патрульних погодитися на хабар попри попередження про караність подібних вчинків», - йдеться у повідомленні.

Факт пропозиції неправомірної вигоди правоохоронцям був належним чином задокументований слідчо-оперативною групою відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП. Тож нині правопорушник нестиме не лише адміністративну, а й кримінальну відповідальність.

Поліцейські наголошують, що згідно з санкцією статті 369 КК України пропозиція неправомірної вигоди службовій особі тягне за собою покарання від штрафних санкцій до 4 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 16 жовтня пресслужба Житомирського районного управління поліції повідомила про те, що 38-річний житель Чуднівської громади запропонував правоохоронцям 3,5 тис. грн хабара. Таким чином водій намагався уникнути неприємностей, пов’язаних з низкою порушень Закону.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2023 року в смт Романів патрульні помітили автомобіль ВАЗ 2108 з пошкодженнями кузова. В ході перевірки та спілкування з водієм поліцейські виявили, що він має явні ознаки алкогольного сп’яніння. Керманич намагався відкупитися від поліцейських за допомогою хабаря.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція патрульна поліція нетверезий водій водій хабар підкуп 
Матеріали по темі