Суспільство

Як працюють мобільні вогневі групи, які захищають північні області України

23 October 2023, 13:24

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв показав, як у Північній операційній зоні працюють мобільні вогневі групи.

Відео оприлюднили 23 жовтня на сторінці Сергія Наєва у фейсбуці.

«У Північній операційній зоні досить ефективно триває формування та підготовка нових мобільних вогневих груп протиповітряної оборони. Це стає можливим завдяки новим сучасним зразкам озброєння іноземного виробництва, що надходять із країн-партнерів. Мобільні вогневі групи відіграють важливу роль у захисті повітряного простору України. Вдень і вночі в режимі 24/7 ці екіпажі вирушають на завдання зі знищення повітряних цілей ворога. Зенітні кулеметні установки - це адекватна відповідь ворогові на його стратегію з виснаження нашої системи протиповітряної оборони. Агресор розраховує на те, що по його БПЛА буде витрачено запас високовартісних зенітних ракет. Натомість зенітна кулеметна установка дозволяє вирішити бойове завдання з використанням відносно недорогого боєкомплекту. Внесок воїнів армійської ППО в захист Батьківщини важко переоцінити, адже кожна збита і знищена ними ціль – це врятовані життя, неуражені об'єкти критичної інфраструктури, цивільні споруди та житлові будинки», - йдеться у дописі.

Нагадаємо, 19 жовтня стало відомо, що у Житомирі перед зимою вирішили посилити захист об'єктів критичної інфраструктури. Зокрема закупили 8 пікапів для мобільних вогневих груп та укомплектовують автомобілі протидроновими засобами.

Як повідомляв Житомир.info, що 16 жовтня 2023 року начальник ОВА інформував, що громади виділять ще 108 мільйонів для підтримки Сил оборони України та посилення захисту області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗСУ Наєв ППО мобільна вогнева група захист критична інфраструктура протидроновий засіб 
Матеріали по темі