Місто

Прокуратура почала судитися за земельну ділянку в центрі Житомира, яку влада збирається продати ТОВ

23 October 2023, 14:50

Заступник керівника Житомирської окружної прокуратури звернувся до суду з позовом до Житомирської міської ради та ТОВ «Лімет» щодо скасування державної реєстрації прав, визнання незаконним рішення, недійсним договору оренди землі, повернення земельної ділянки та знесення самочинного будівництва.

Позовна заява 20 жовтня 2023 року надійшла до Господарського суду Житомирської області.

За інформацією аналітичного порталу Youcontrol, у житомирського ТОВ «Лімет», яке належить Ковальчуку Миколі Васильовичу та займається відновленням відсортованих відходів, є лише один об’єкт нерухомого майна за адресою: м. Житомир, Перемоги майдан, будинок 3-г. Також є одна земельна ділянка, яку фірма орендує.

Саме ця земельна ділянка площею 0,0367 га на майдан Перемоги, 3-г є в додатку до проєкту рішення сесії Житомирської міської ради щодо надання дозволу суб’єктам земельних відносин на проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок несільськогосподарського призначення «з метою подальшого викупу».

Скриншот з додатка до проєкту рішення сесії

Зауважимо, що торговий центр «Молодіжна мода» знаходиться У Житомира на майдані Перемоги, 3.

Нагадаємо, 17 листопада 2022 року пресслужба прокуратури області інформувала, що суд визнав незаконним та скасував рішення Житомирської міськради, недійсними договори сервітуту та оренди, скасував державну реєстрацію прав власності на майно та зобов’язав підприємця – сина ексдепутата міської ради – знести самочинно збудоване приміщення і звільнити земельну ділянку на вулиці Хлібній, 23. Підприємець Сергій Боровський подав апеляційну скаргу, але Північно-західний апеляційний господарський суд постановою від 22 березня 2023 року у задоволенні апеляції відмовив.

Як повідомляв Житомир.info, 6 жовтня 2023 року Житомирська міська рада оприлюднила проєкт рішення сесії щодо продажу підприємцям десять земельних ділянок, одна з яких – на майдані Корольова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура земля нерухомість земельна ділянка суд майдан Перемоги  
Матеріали по темі