Події

У Житомирі 40-річна жінка переказала шахраям 160 тис. грн «на розвиток» кіноіндустрії

24 October 2023, 10:31

У Житомирі 40-річна жінка переказала шахраям 160 тис. грн, повіривши у швидкий заробіток на перегляді фільмів та інвестування у кіно.

Про це 24 жовтня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«40-річна жінка у Telegram-каналі з 15-тисячною аудиторією знайшла оголошення про онлайн-підробіток. За перегляд фільмів та інвестування у кінематограф їй обіцяли надприбутки. За перше вкладення у 200 гривень жінка отримала 50% прибуток. Тоді вже без вагань вона вирішила переказати ще 2 000 грн. І того ж дня на її картку було зараховано 20 грн. Так, протягом двох днів інвесторка надіслала 160 тисяч гривень «для підтримки кіноіндустрії» на банківські картки, які зазначалися в оголошенні. Не дочекавшись зворотного зв’язку та бажаних прибутків – звернулася до поліції», - повідомляють правоохоронці.

Відтак слідчі розпочали досудове розслідування за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) КК України. За вчинення подібних правопорушень, зокрема в умовах воєнного стану, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

З власних джерел Житомир.info стало відомо, що на гачок шахраїв потрапила 40-річна житомирянка.

Поліцейські зазначають: навіть багатотисячна аудиторія телеграм-каналу не свідчить про відсутність шахрайських схем. Тому закликають громадян ретельно оцінювати ризики перед тим, як інвестувати свої кошти в будь-який проєкт.

Ознаками нечистих намірів «роботодавців» є:

- обіцяють надприбутковість за короткий час;

- у роботодавця чи компанії відсутній офіс, на веб-сторінці неможливо знайти реальної адреси;

- вам не пропонують укласти угоду, або відбувається укладання сумнівних документів без вашої особистої присутності, особистого чи електронного підпису тощо;

- наполягають інвестувати кошти чимшвидше, нав'язливо нагадують про необхідність їх внесення;

- пропонують переказувати кошти на різні банківські рахунки, власниками яких є треті особи.

Тож, аби уникнути неприємностей, з’ясуйте у представника компанії, чи є відповідні дозволи та ліцензії на здійснення фінансових послуг, управлінням активами чи іншими послугами на ринках капіталу в країні, де відбувається залучення грошей. Якщо вам не можуть надати реальні документи – відмовтеся від співпраці. За потреби – радьтеся з офіційними консультантами у сфері фінансових послуг.

Нагадаємо, 20 жовтня до поліції Овруча звернулась 33-річна місцева жителька, яка після 4 телефонних розмов із шахраями втратила близько 550 тис. грн. Її запевняли, що з-за кордону до жінки їде цінна посилка і треба заплатити «податок» та «за охорону».

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2023 року правоохоронці повідомили про те, що пенсіонерка з Житомира відправила «нареченому»-іноземцю понад чверті мільйона гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрайство поліція шахрай афера ошуканство 
Матеріали по темі