Події

За минулу добу рятувальники Житомирської області гасили три пожежі: горів дах оселі та господарські будівлі

24 October 2023, 11:29

Упродовж доби рятувальники ліквідували три пожежі у житловому секторі. Горіла оселя та господарчі будівлі.

Про це 24 жовтня повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«23 жовтня о 08:28 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в дерев’яному житловому будинку в с. Полохачів Овруцької територіальної громади Коростенського району. Господарі ввечері розтопили піч, а на ранок вже побачили дим з-під даху оселі», - йдеться у повідомленні.

По прибуттю підрозділу ДСНС було встановлено, що горить дерев'яне перекриття стелі у будинку. Існувала загроза поширення вогню по всій оселі.

О 8:50 бійці ДСНС локалізували пожежу та о 9:28 - ліквідували. Не допущено подальшого розповсюдження полум'я. Вогонь встиг знищити перекриття будинку на площі 3 кв. м.

Ймовірна причина пожежі – порушення правил пожежної безпеки монтажу нагрівальних печей.

Крім цього, вчора сталося загоряння у дерев’яній господарчій будівлі у с. Неділище Барашівської громади Звягельського району. Існувала загроза розповсюдження полум'я на літню кухню та житловий будинок, розташовані поруч. Вогнеборці ліквідували пожежу за 2 години та не дали перекинутись вогню на зазначені будівлі.

Також рятувальники залучались на гасіння господарчої будівлі у с. Кропивня Коростишівської громади Житомирського району, що зайнялася через коротке замкнення електромережі.

Під час усіх загорянь загиблих та травмованих немає. Остаточні обставини надзвичайних подій встановлюються фахівцями.

Нагадаємо, 21 жовтня в селі Кордонівка Бердичівського району сталася пожежа. Осередок займання знаходився на горищі, там горіли залишки грубих кормів, а у селі Котівка Бердичівського району через дитячі пустощі виникло загоряння у дерев’яному сіннику.

Як повідомляв Житомир.info, 19 жовтня 2023 року в селі Троянів Новогуйвинської територіальної громади згоріли 12 гаражів та авто.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДСНС рятувальник пожежа вогонь займання будинок господарська будівля 
Матеріали по темі