Суспільство

У державному архіві Житомирської області документи можна буде переглядати в режимі онлайн

24 October 2023, 11:30

Два десятки державних архівів підписали угоди про масоване оцифрування, з них і з Житомирської області.

Про це повідомляється на сайті Державної архівної служби України.

«23 жовтня 2023 року в приміщенні Державної архівної служби України за участі Голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова, першого заступника Голови Тетяни Шевченко, офіційного представника корпорації FamilySearch в Україні Олександра Січкаренка та директорів Державного архіву Волинської області Сергія Карасюка, Державного архіву Житомирської області Ігоря Слобожана, Державного архіву Закарпатської області Михайла Місюка відбулося підписання ще трьох договорів про співробітництво з корпорацією FamilySearch International (США). З дати вчинення Державною архівною службою України Меморандуму про співробітництво з корпорацією FamilySearch International (США) підписано вже 20 договорів з державними архівами України, що передбачають оцифрування документів генеалогічного характеру. Організаційний супровід підписання забезпечили працівники управління комунікацій Укрдержархіву», - йдеться в повідомленні.

А на сайті Державного архіву Житомирської області інформують, що учора, 23 жовтня, відбулася церемонія підписання Договору про співробітництво між Державним архівом Житомирської області та корпорацією FamilySearch International (США).

«У присутності голови Державної архівної служби України Анатолія Хромова, офіційного представника корпорації FamilySearch International (США) в Україні Олександра Січкаренка та директора Державного архіву Житомирської області Ігоря Слобожана відбулось підписання договору про співпрацю. Отже, згодом буде розпочато реалізацію важливого проєкту з оцифрування документів, створення фонду користування та розширення доступу для користувачів до інформації оцифрованих архівних документів у режимі онлайн», - зазначають у пресслужбі архіву.

Як повідомляв Житомир.info в середині липня 2023 року, Мінцифри за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що виконується Фондом Східна Європа, та «Делойт» вперше збиралися визначати рівень цифрових послуг і розвитку діджитал-інфраструктури в територіальних громадах України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: архів архівні документи державний архів оцифрування 
Матеріали по темі