Суспільство

Житомирські енергетики виготовляють багі для військових

26 October 2023, 10:26

Щоб допомогти військовим, працівники «Житомиробленерго» навчилися виготовляти багі.

Енергетики переконують: такий автомобіль точно потрібен захисникам – адже він швидкий та підходить для різних задач. Першу машину зібрали кілька місяців тому, наразі процес вже налагоджений, і незабаром багі передадуть на передову.

«Ми продовжуємо нашу системну допомогу армії, нашим Збройним Силам. Починали з мотоциклів, але з кожним разом виходимо на вищій рівень. Коли спілкувалися з нашими воїнами, питали про транспортні засоби, які б ще хотіли мати, то сказали: потрібні багі. Взагалі даний транспортний засіб є універсальним. Ми подивилися на свої можливості, зібралися колективом, з нашими конструкторами, і вирішили, що немає нічого складного, якщо мати бажання та мати однодумців. Зупинилися на двох типах – розвідка та евакуація», - розповідає голова правління АТ «Житомиробленерго» Олексій Шекета.

За основу беруть старі автомобілі, з яких виймають придатні запчастини.

«Запчастини, який не вистачає з донорів ми купуємо власним коштом. Якщо бачимо, що в донорі є запчастини сумнівної якості, також замінюємо на нові. Бо пріоритет – це безпека та життя наших воїнів, які будуть використовувати ці автомобілі. Вони мають бути надійними. Можливо будуть люди, у яких є карбюраторні автомобілі, які не використовують, можливо згнили зовні, але з середини можна використати двигун, то ми з радістю викупимо», - говорить голова правління АТ «Житомиробленерго» Олексій Шекета.

Інженер розповідає, що їх виріб відрізняються від класичних спортивних багі, адже автомобіль адаптують під умови, в яких знаходяться військові.

«Розбираємо старі машини, з них детектуємо, перебираємо, раму повністю нову зварюємо. На базі цього складаємо щось таке, щоб воно підходило для умов, де буде використовуватися. Трохи змінюємо, зменшуємо швидкість, так щоб безпека була краща, прохідність, щоб можна було вийти швидко з неї при потребі», - ділиться інженер Петро Соболь.

Працівники Житомиробленерго планують продовжувати виготовляти багі для військових. А першу партію передадуть житомирській бригаді.

«Це буде наша еліта, наші десантники. Перша партія, вже на наступному тижні від'їжджає до них», - сказав голова правління АТ «Житомиробленерго» Олексій Шекета.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Житомиробленерго обленерго Шекета енергетик військовий 
Матеріали по темі