Місто

З бюджету Житомира планують виділити 100 тис. грн на зариблення Тетерева після очищення русла в районі парку

26 October 2023, 10:35

На зариблення річки Тетерів після очищення русла в районі житомирського парку та мору риби в нижньому водосховищі планують виділити з міського бюджету 100 тис. грн.

Про це 25 жовтня говорили на засіданні депутатської комісії з питань житлово-комунального господарства.

«Ми виконували роботи по річці Тетерів, і у водоканалі були претензії щодо скидів. Проведені відповідні наукові дослідження, була створена робоча група, проведена робота щодо саме видів риб. Ми зараз просимо в бюджеті передбачити кошти – 100 тисяч гривень на зариблення річки Тетерів. Там, де ми виконували роботи в районі парка культури, риба жодна не пропала, вся вона пішла в нижнє водосховище, тому тут потрібно повністю відновити рибний фонд, а по нижньому водосховищу був мор риби, і ми також будемо поповнювати природний баланс», - розповів начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Начальниця відділу екології та природних ресурсів міської ради Поліна Червінська наголосила, що по зарибленню є науково-біологічне обґрунтування, яке розробляв Інститут рибного господарства.

Нагадаємо, з квітня минулого року в Житомирі чистили русло річки Тетерів, це розчищення коштувало майже 6 млн грн. До січня 2023 року русло було почищене і його почали потроху наповнювати водою, а майданчики на берегах річки, планували весною порівняти і зробити там, за словами директора КП «Експлуатація штучних споруд», гарний сквер. Станом на березень 2023 року Тетерів в районі підвісного мосту знову наповнився водою.

На початку квітня міська рада інформувала про створення тимчасової робочої групи з обговорення та вирішення питання стосовно зариблення (вселення) водних живих ресурсів.

Як повідомляв Житомир.info, у жовтні 2021 року на виконкомі розглядали питання щодо зариблення Тетерева у Житомирі: «Житомирводоканал» зобов’язали зарибнити річку, закупивши 10,5 тонн товстолоба, коропа, карася, білого амура. В листопаді 2021 року водоканал двічі оголошував відповідний тендер з очікуваною вартістю 450 тис. грн, але торги не відбулися через відсутність пропозицій.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: риба зариблення Тетерів річка Марцун комісія міськрада бюджет 
Матеріали по темі