Місто

У Житомирі комісія розглядала звернення щодо демонтажу та нового будівництва на майдані Путятинському

26 October 2023, 12:09

На початку жовтня 2023 року у Житомирі на майдані Путятинському почали демонтувати будівлю, де колись був кінотеатр, а згодом інститут. Дехто з житомирян вважає, що власник не законно зносить будівлю, про що й пише у зверненні до профільного управління Житомирської міської ради.

«Надійшло звернення на електронну пошту щодо неправомірного будівництва у м. Житомирі, на майдані Путятинському, 4. У звернені йдеться: немає жодних документів на зніс будівлі на майдані Путятинському, 4. В рамках моніторингу ми знаємо, що ця будівля була придбана і частково було знесено будівлю, яка знаходиться за цією адресою», - говорить начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради Олександр Магдюк.

26 жовтня в управління державного архітектурно-будівельного контролю вдруге зібрали комісію, щоб розглянути дане звернення та вирішити чи проводити перевірку.

«В минулий четвер проводилося комісія, де розглядали й дане питання. Сьогодні була проведена повторно. У зв’язку з неявкою заявника комісія не відбулася. Дане звернення буде пану Володимиру повернуто без розгляду», - сказав Олександр Магдюк.

Втім, в управлінні державного архітектурно-будівельного контролю вирішили все ж ініціювати перевірку, для цього планують отримати дозвіл від Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«У зв'язку з прийняттям постанови Кабінету міністрів № 303 2022 року діють обмеження щодо перевірок, а саме: перевірки планові та позапланові можливі лише за погодженням з профільним міністерством. Лист до міністерства ми підготуємо за власної ініціативи для можливості проведення даної перевірки у разі надання погодження профільним міністерством», – повідомив начальник управління державного архітектурно-будівельного контролю Житомирської міської ради Олександр Магдюк.

Нагадаємо, що будівлею, яка розташована на майдані Путятинському, 4, володіє депутат Житомирської обласної ради Володимир Кропивницький, який подав клопотання до міської ради про намір змінити цільове призначення даної земельної ділянки, зробити її «для будівництва та обслуговування будівель торгівлі».

Як повідомляв Житомир.info, на початку жовтня цього року у Житомирі почали демонтувати будівлю колишнього кінотеатру «Першотравневий», в міській раді пояснили, що зносити будівлю власники можуть без будь-яких документів, та запевняли, що станом на 4 жовтня жодних дозволів на реконструкцію та проведення ремонтних робіт не видавали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Магдюк комісія майдан Путятинський будівництво 
Матеріали по темі