Місто

У Житомирі відкрили виставку «Комунізм = Рашизм»

26 October 2023, 14:22

У центрі Житомира, біля ОВА, відбулося відкриття виставки Архіву національної пам’яті під назвою «Комунізм = Рашизм».

Про це 26 жовтня повідомляє Житомирська обласна військова адміністрація.

«Презентував експозицію, ідентичну тій, яка була вперше показана у червні 2022 р. на Михайлівській площі в Києві, директор Архіву національної пам’яті Ігор Кулик. Виставка «Комунізм = Рашизм» має на меті показати паралель між злочинами СРСР та сучасної росії. Усі страшні події, які сталися після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року, є продовженням геноциду проти українців, який чинив Радянський союз. Масові розстріли, катування, мародерство, переслідування за українську мову, культуру відбувалися як у XX столітті, так і у XXI столітті. Однією з причин повторення цих злочинів є їх забуття та непроговорення на належному рівні. Матеріали експозицій виставки «Комунізм = Рашизм» демонструють на конкретних історіях знищених людей, що криваві методи росії не змінилися ще з минулого століття. У якості наочного прикладу експозиція розповість 13 історій українців з XX та XXI століть, які постраждали від комуністичного режиму та від рашистського», - йдеться в повідомленні.

Виставка створена на основі архівних документів Центрального державного архіву громадських об’єднань України, Державних архівів Львівської області, Житомирської області, Миколаївської області, Вінницької області, Волинської області, сучасних світлин та задокументованих злочинів сучасної російської армії.

Зауважимо, що усі охочі зможуть оглянути виставку до 14 листопада.

Нагадаємо, у Житомирі в Домі української культури 29 липня відбувалась виставка заслуженого художника України Юрія Пацана, яка діяла до 12 серпня.

Як повідомляв Житомир.info, 17 травня 2023 року у Житомирській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олега Ольжича відкрили благодійну виставку художніх робіт «З Україною в серці», щоб зібрати на сучасний протез для пораненого бійця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виставка комунізм рашизм Архів національної пам'яті  
Матеріали по темі