Події

Двох чоловіків, які виготовляли амфетамін у сараї в Житомирському районі, засудили

27 October 2023, 10:29

Двом чоловікам, які в сараї обладнали лабораторію для виготовлення амфетаміну на продаж, ухвалили вирок.

Про це 26 жовтня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За підтримання публічного обвинувачення Коростишівською окружною прокуратурою двох громадян визнано винними у незаконному виготовленні психотропної речовини з метою збуту в особливо великих розмірах, та її збуті, придбанні і зберіганні прекурсорів в особливо великих розмірах з метою виготовлення психотропних речовин, організації та утриманні місця для їх виготовлення, а також незаконному придбанні і зберіганні наркотичного засобу для власних потреб (ч. ч. 2, 3 ст. 307, ч. 3 ст. 311, ч. 2 ст. 317, ч. 1 ст. 309 КК України). Їх засуджено, відповідно, до 9 років і 6 місяців та 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна. У суді доведено, що двоє давніх приятелів (один з них раніше притягувався до кримінальної відповідальності за аналогічний злочин) виготовляли та збували психотропну речовину», - йдеться в повідомленні.

Для кримінального «виробництва» вони обладнали міні-лабораторію у сараї за місцем проживання, у Брусилові.

«Власник домоволодіння закупляв прекурсори та інші хімічні компоненти, з яких виготовляв психотропну речовину. Його спільник фінансував усі процеси, підшукував клієнтів та збував психотропи місцевим мешканцям. Як встановила експертиза, наркоділки виготовляли та збували амфетамін. Щомісячний прибуток вимірювався десятками тисяч гривень. У суді розповідали свою версію, переконуючи, що амфетамін виготовляли для власних потреб. Такі твердження суд розцінив як спроби уникнення покарання. Наразі вирок не набув чинності», - повідомляють у прокуратурі.

Нагадаємо, 17 листопада 2021 року СБУ ліквідувала нарколабораторію: щомісяця ділки збували до півкілограма амфетаміну.

Як повідомляв Житомир.info, 20 липня 2023 року у Житомирі поліцейські затримали причетного до виготовлення та збуту амфетаміну та інших наркотиків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: амфетамін наркотик прокуратура СБУ суд наркоторгівля вирок нарко-лабораторія  
Матеріали по темі