Економіка

В жовтні ФДМУ продавав на аукціонах чотири об’єкти в Житомирській області за 1-1,5 тис. грн: під час торгів ціна зростала в сотні разів

27 October 2023, 12:10

Впродовж жовтня 2023 року Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях провело чотири аукціони з продажу об’єктів малої приватизації, в усіх стартова ціна не перевищувала 1,6 тис. грн.

13 жовтня відбувся аукціон з продажу комплексу загальною площею 137,6 кв.м в м. Малин на вул. Чернишевського, 7: основне приміщення 94,9 кв.м, гараж 25,3 кв.м, сарай 17,4 кв.м.

«До складу об’єкта приватизації входять: основне приміщення площею 94,9 кв.м (стіни – цегляні, покриття – азбофанера); наявне опалення – газові конвектори (4 шт.); підведено газопостачання; електропостачання відключено; гараж площею 25,3 кв.м (стіни – цегляні, покриття – азбофанера); сарай площею 17,4 кв.м (стіни – цегляні, покриття – азбофанера). Об’єкт приватизації знаходиться в центрі міста Малина, поблизу автостанції, не використовується з 2017 року, стан задовільний, потребує ремонту. Територія об’єкта огороджена залізобетонною огорожею. Балансоутримувач – Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області», - йдеться в описі лота.

Початкова ціна була 1 тис. 101,52 грн, на торги подали заявки 23 учасники, переможцем стала Прохорчук Інна Станіславівна з пропозицією 1 млн 500 тис. 013 грн, що в 1362 рази більше від стартової ціни, але її дискваліфікували, бо після перемоги протокол торгів вона не підписала і документи не подала. Тепер очікує протокол торгів наступний претендент – Хиля Ольга Адамівна з пропозицією на гривню меншою.

Скриншот з «Прозорро.Продажі»

16 жовтня відбувся аукціон з продажу приміщень з відповідною частиною господарських будівель та споруд в м.Коростишів на вул. Героїв Небесної Сотні, 38: адмінприміщення літ."А", 1/4 сарай літ."Б", гараж літ."Г".

«Приміщення з відповідною частиною господарських будівель та споруд: адмінприміщення літ."А", 1/4 сарай літ."Б", гараж літ."Г" за адресою: Житомирська обл., Житомирський р-н, м.Коростишів, вул. Героїв Небесної Сотні, 38. Балансоутримувач – Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області. Об'єкт розташований на відстані 1,5 км від центру м.Коростишів. Стан об'єктів задовільний, потребують поточного ремонту. Не використовуються з 2017 року», - зазначається в описі лота.

Початкова ціна була 1 тис. 029 грн, на аукціон подали заявки 12 учасників, переможцем став ФОП Скоблєв Анатолій Іванович з пропозицією 621 тис. грн, що в 603 рази більше від стартової ціни.

18 жовтня провели аукціон з продажу нежитлових будівель в м.Баранівка на пров. Інкубаторний, 2: адмінбудинок, А, загальною площею 61,7 кв.м, гараж Б, загальною площею 37,9 кв.м, вбиральня, В, огорожа, І.

«Нежитлові будівлі: адмінбудинок, А, загальною площею 61,7 кв.м, гараж Б, загальною площею 37,9 кв.м, вбиральня, В, огорожа, І за адресою: Житомирська обл., Звягельський (Новоград-Волинський) район, м.Баранівка, пров. Інкубаторний, 2. Балансоутримувач - Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області. Об'єкт знаходиться в центрі міста Баранівка. Не експлуатується з 2017 року, стан задовільний, потребує поточного ремонту», - зазначається в описі лота.

Початкова ціна була 1 тис. 505 грн, на торги подали заявки 8 учасників, переможцем стало ТОВ «Українська промислова компанія "Крок"» з пропозицією 235 тис. грн, що в 156 разів більше від стартової ціни.

20 жовтня відбувся аукціон з продажу нежитлових будівель загальною площею 160,1 кв.м в смт Ємільчине на вул. Незалежності, 19-в: адмінбудівля загальною площею 124,7 кв.м, гараж загальною площею 35,4 кв.м.

«Нежитлові будівлі загальною площею 160,1 кв.м: адмінбудівля загальною площею 124,7 кв.м, гараж загальною площею 35,4 кв.м за адресою: Житомирська обл., Звягельський (Новоград-Волинський) р-н, смт Ємільчине, вул. Незалежності, 19-В. Балансоутримувач – Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області. Об'єкт знаходиться в центрі смт Ємільчине. Стан майна задовільний, не використовується з 2017 року, потребує поточного ремонту», - зазначалося в описі лота.

Початкова ціна була 919,50 грн, на торги подали заявки 6 учасників, переможцем стало ТОВ «Іскра-Транс-Логістик» з пропозицією 150 тис. грн, що в 163 рази більше від стартової ціни, очікується опублікування протоколу.

Зауважимо, що на 10 листопада регіональне відділення ФДМУ запланувало аукціон з продажу об’єкта в Житомирі на вул. Покровська, 122: адмінбудівля з гаражем загальною площею 153,9 кв.м, яка перебуває на балансі ДП «Державний центр сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції», стартова ціна – 356 тис. 815,18 грн.

Нагадаємо, з серпня на аукціоні намагаються продати адмінбудинок з гаражем, вбиральнею та огорожею, який знаходиться в центрі смт Пулини: початкова стартова ціна була 273 грн 20 коп., на торгах наприкінці серпня її підвищили до 2,5 млн грн, але ні переможець, ні його наступник платити такі гроші не збиралися і були дискваліфіковані. У вересні будівлю знову виставили на аукціон зі зниженою на 50% ціною, але й на цих торгах переможці задерли ціну майже до 1,5 млн грн, платити не збиралися й були дискваліфіковані.

Начальниця управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області ФДМУ Наталія Омельченко пояснювала, що так роблять «спеціальні люди, які зривають торги, пропонуючи величезні гроші», мета – завести об’єкт на торги зі зниженою на 50% вартістю або на «голландський» аукціон.

Як повідомляв Житомир.info, у 2023 році Регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях вже проводило кілька аукціонів, де ціна зростала в сотні разів, зокрема, в квітні відбувся аукціон з продажу старої ветлікарні в селищі Хорошів: стартова ціна за будівлю разом з сараєм, туалетом та огорожею становила 230,75 грн, заявки подали дев’ять учасників, під час торгів ціна зросла у 567 разів – до 131 тис. грн, договір з переможцем підписали 25 травня 2023 року. 4 серпня провели аукціон з продажу нежитлових будівель загальною площею 118,6 кв.м, які знаходяться в місті Андрушівка: початкова ціна становила 606,26 грн, на торгах було 19 учасників, переможець Верхогляд Вадим Петрович запропонував 200 тис. 001 грн – в 330 разів більше початкової ціни, але відмовився платити і був дискваліфікований, а переможцем визнали ТОВ «Іскра-Транс-Логістик» з пропозицією 200 тис. грн і 12 вересня підписали договір.

Чому деякі державні об’єкти продають «за копійки» в інтерв’ю на початку березня 2023 року розповідала начальниця управління забезпечення реалізації повноважень у Житомирській області ФДМУ Наталія Омельченко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ФДМУ аукціон приватизація дискваліфакація  
Матеріали по темі