Події

Побив собаку до смерті на очах у дітей і викинув у канаву: жителю Житомирської області повідомили про підозру

27 October 2023, 12:29

Коростенська поліція повідомила про підозру 46-річному чоловіку, який побив собаку на очах у дітей, тварина загинула.

Про це 27 жовтня повідомляє пресслужба ГУНП у Житомирській області.

«Подія сталася у середині вересня в одному з сіл Лугинської громади. Тоді через жорстоке поводження загинув пес. Після знущань місцевий житель викинув тіло тварини до канави. Поліцейські з’ясували, що свідками розправи стали троє дітлахів: двоє десятирічних хлопчиків та 8-річна дівчинка, усі вони односельці кривдника. За висновками експертів, смерть тварини настала внаслідок завданих травм. 26 жовтня, зібравши необхідні докази, слідчі Коростенського райуправління оголосили чоловікові про підозру у жорстокому поводженні з тваринами (ч. 2 ст. 299 Кримінального кодексу України). Відтак йому загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Водночас поліція нагадує, що за жорстоке поводження з тваринами особа може бути притягнута як до адміністративної (ст. 89 КУпАП), так і кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, на початку серпня 2023 року в Житомирі судили чоловіка за жорстоке поводження з тваринами: кинув каменем у собаку та влучив в око. За скоєне його оштрафували на 3 400 гривень.

Як повідомляв Житомир.info, 27 квітня 2023 року Овруцький районний суд Житомирської області ухвалив вирок щодо чоловіка, який убив трьох цуценят. Його засудили до 5 років позбавлення волі з дворічним випробуванням.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: собака тварина жорстоке поводження 
Матеріали по темі